Планирао да баци бомбу у дискотеку: Потврђена оптужница против Душана Шиља

13.08.2019. 17:40
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Против Душана Шиља (21) из Сарајева Основни суд у Сокоцу потврдио је оптужницу која га терети да је у два наврата активирао експлозивне направе испред угоститељског објекта-дискотеке “XL” у Источном Сарајеву прошле године.

Шиљ се терети да је 23. новембра прошле године око 4.25 часова извукао осигурач из ручне дефанзивне бомбе и бацио је у правцу улазних врата угоститељског објекта-дискотеке “XL” у власништву Б. М.

Од детонације и парчадног дејства дошло је до оштећења на улазним вратима угоститељског објекта, као и на порталима ЈКП “Комил” Источна Илиџа, чиме је изазвао опасност за живот људи и имовину већег обима.

Према оптужници он је и 11. априла ове године преузео бомбу и пиштољ од М.А. из Сарајева, а по претходном договору са Л.М. путем телефона док је боравио у стану своје дјевојке у насељу Добриња 4.

Бомбу је намјеравао бацити поново у дискотеку “XL” чиме је покушао изазвати опасност за живот људи и имовине већег обима.

У овоме га је спријечила полиција која га је ухапсила у стану дјевојке, али тада нису код њега пронашли бомбу.

Како су тада казали надлежни, Шиљ је планирао активирати бомбу када је у дискотеци били пуно гостију. Шиљ је оптужен за кривично дјело изазивање опште опасности.

Он је ове године већ био у притвору који му је одредио Суд БиХ јер се терети за учешће у тешком убиству Стефана Шаровића у Ђеновићима код Херцег Новог.  Шаровић је убијен са шест метака 6. јуна ове године у вили, а убиство се доводи у везу са обрачунима нарко-картела.

Шиљ је провео 18 дана у екстрадиционом притвору након што су га 26. јуна ове године ухапсили припадници МУП-а РС по Интерполовој потјерници.

Црна Гора је тражила његово изручење. За Шаровићево убиство терети се и држављанин Црне Горе Никола Ивовић за којег се сумња да је такођер побјегао у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 42m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 0m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 27m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 15m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 36m
    0