Пластичним пиштољем који је купио у БиХ опљачкао три банке у Швајцарској

30.09.2023. 21:46
2
ИЗВОР: nezavisne.com

Зерин Б. (34) проглашен је кривим за пљачку 160.000 франака које је украо из три банке у Швајцарској, а откривен је тако што је новац трошио на луксузни живот у најскупљим хотелима.

Он је осуђен на седам и по година затвора, а пресуда још није правоснажна.

Швајцарски медији не наводе националност осуђеног, али је он сам током суђења рекао да је банке опљачкао репликом пиштоља коју је у Босни и Херцеговини купио за мање од 10 евра.

Заправо, сама чињеница да није користио прави пиштољ је била олакшавајућа околност за Зерина Б., за којег медији наводе да је на друштвеним мрежама познат и као модел.

Иако је он током суђења рекао да је пљачке извео “ тек тако, скоро па спонтано”, дакле, без умишљаја, судија није прихватио овај аргумент, нагласивши да су његови напади били “ крајње себични и апсолутно немилосрдни”.

Иначе, током суђења могло се чути да осуђени заправо коцарски зависник те да постоји могућност да понови кривично дјело:

- Али, надамо се да ћете искористити овај период проведен у затвору, размислити добро о свему и на крају кренути правим путем - рекао је на крају предсједавајући судија.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Kojo 02.10.2023. 17:51
    Upravo tako, odmah bi krenuli komentari od naših komšija Bošnja da čete nemogu bez pljačke i otimačine, da im je to " u genima", da ne znaju ništa drugo ni raditi, itd. da ne nabrajam koje sve gadosti bi krenule.
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 01.10.2023. 21:58
    Zeriiiin je muslimansko ime iz bosne, znaju oni u svajcarskoj ko je i sta je samo nece da kazu.Da je kojim slucajem Srbin jedva bi docekali da mu objave ime.
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 32m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 28m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 13m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 12m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 24m
    0