Plastičnim pištoljem koji je kupio u BiH opljačkao tri banke u Švajcarskoj

30.09.2023. 21:46
2
IZVOR: nezavisne.com

Zerin B. (34) proglašen je krivim za pljačku 160.000 franaka koje je ukrao iz tri banke u Švajcarskoj, a otkriven je tako što je novac trošio na luksuzni život u najskupljim hotelima.

On je osuđen na sedam i po godina zatvora, a presuda još nije pravosnažna.

Švajcarski mediji ne navode nacionalnost osuđenog, ali je on sam tokom suđenja rekao da je banke opljačkao replikom pištolja koju je u Bosni i Hercegovini kupio za manje od 10 evra.

Zapravo, sama činjenica da nije koristio pravi pištolj je bila olakšavajuća okolnost za Zerina B., za kojeg mediji navode da je na društvenim mrežama poznat i kao model.

Iako je on tokom suđenja rekao da je pljačke izveo “ tek tako, skoro pa spontano”, dakle, bez umišljaja, sudija nije prihvatio ovaj argument, naglasivši da su njegovi napadi bili “ krajnje sebični i apsolutno nemilosrdni”.

Inače, tokom suđenja moglo se čuti da osuđeni zapravo kocarski zavisnik te da postoji mogućnost da ponovi krivično djelo:

- Ali, nadamo se da ćete iskoristiti ovaj period proveden u zatvoru, razmisliti dobro o svemu i na kraju krenuti pravim putem - rekao je na kraju predsjedavajući sudija.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Kojo 02.10.2023. 17:51
    Upravo tako, odmah bi krenuli komentari od naših komšija Bošnja da čete nemogu bez pljačke i otimačine, da im je to " u genima", da ne znaju ništa drugo ni raditi, itd. da ne nabrajam koje sve gadosti bi krenule.
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 01.10.2023. 21:58
    Zeriiiin je muslimansko ime iz bosne, znaju oni u svajcarskoj ko je i sta je samo nece da kazu.Da je kojim slucajem Srbin jedva bi docekali da mu objave ime.
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 0m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    13h 58m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    22h 24m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    20h 39m
    12
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    1h 2m
    1