По трећи пут запаљена српска кућа у Сарајеву

02.01.2021. 15:55
0
ИЗВОР: СРНА

У сарајевском насељу Доглоди по трећи пут је запаљена кућа Србина Борислава Берјана.

Берјан је рекао да му је кућа први пут запаљена 20. новембра и да је 27. новембра у МУП-у Кантона Сарајево дао изјаву да сумња на подстанара којем је дао кућу на чување без икакве надокнаде.

- Када смо то све санирали и опремили, покрили даском и најлоном, опет су ми након 40 дана запалили кућу гдје је пожар ухватио најлон, да би синоћ запалили други дио крова - рекао је Берјан и додао да су сада изнијели три гуме од аутомобила и запалили.

Берјан каже да полиција врши увиђај, а да је и он дошао са сином.

Он наглашава да се сумња на наркомане, а полиција га убјеђује да су то извршили мигранти, којих, како каже, нема на том подручју, што су му потврдиле и комшије.

- Разлог је та мултиетичност што пропагира власт у Сарајеву и не ваља ми име и презиме. Ја мијењати име и презиме нећу нити се кога бојим осим Господа Бога - поручио је Берјан и додао да ће се на прољеће вратити да реновира своју кућу уз помоћ Бошњака и Хрвата којима је помогао у протеком рату.

Он је истакао да сада живи у Вишеграду и да има намјеру да се врати у ову кућу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    7h 25m
    0
  • Слани мафини
    16h 46m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    18h 41m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    16h 35m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    11h 4m
    3