Побједа Црвене звезде у Новом Саду

22.11.2020. 20:16
1
ИЗВОР: Sportske.net

Дерби 15. кола Линглонг Суперлиге Србије одигран је вечерас у Новом Саду, гдје је Црвена звезда као гост савладала Војводину са 2:0 и учврстила се на водећој позицији на табели.

Звезда сада има 11 бодова више од Војводине, која је овим поразом изгубила друго мјесто. Партизан је сада први Звездин пратилац, црно-бијели имају 32 бода, девет мање од лидера.

Почетак меча протекао је у знаку Војводине. Већ у 39. секунди меча домаћи су имали одличну прилику за вођство, Мркаић је на ивици казненог простора направио пометњу у одбрани Звезде, потом је Човић захватио одбијену лопту која је ишла под пречку, али је голман Црвене звезде Милан Борјан одлично реаговао и сачувао своју мрежу.

Имала је Војводина три корнера у прва два минута, потом и ''скраћени корнер'' са десне стране, када је Милуновић главом испред гол линије зауставио лопту коју је Дринчић упутио из слободног ударца.

Али, како је меч одмицао, Звезда је преузимала контролу, а домаћи нису више били тако опасни.

Своју бољу игру Звезда је крунисала у 26. минуту, када су Канга и Гајић комбиновали на десној страни, на крају Гајић користи превише слободног простора који му је остављен, одлучује се на ударац, а лопта на путу ка голу је закачила Деветка и преварила голмана Вуклиша - 0:1.

До краја полувремена и Иванић је имао један добар покушај са ивице казненог простора, а Бен је из слободног ударца опасно припријетио када је лопта отишла мало изнад пречке.

У наставку, прва прилика за Звезду у 55. минуту, грешка Дринчића, Бен је упослио Фалћинелија који са око 12-13 метара искоса са леве стране шутира, али право у голмана Вуклиша.

У 71. минуту ситуација у казненом простору Црвене звезде која ће се вечерас анализирати, Човић је пао послије контакта са Ераковићем који је већ имао жути картон, али судија Новак Симовић се није огласио.

Ипак, три минута касније, једанаестерац на другој страни!

Ђуричин је уклизао поред Вељка Николића, који тек што је замијенио Гелора Кангу, било је мањег контакта, а судија Симовић је овога пута сматрао да је било елемената за најстрожу казну.

Прецизан извођач пенала био је Ел Фарду Бен - 2:0 за Звезду, што је био и коначан резултат дербија.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Svasta 22.11.2020. 20:22
    "Pobijeda", kuku meni
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 2m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 54m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 45m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 37m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 30m
    0