Побиједио у борби за живот

03.12.2020. 14:28
0
ИЗВОР: srpskainfo

Никола Вукчевић (32), млади политичар из Бањалуке, након 40 дана тешке борбе за живот, побиједио је корону, опоравља се и ускоро ће бити отпуштен на кућно лијечење.

Потврдио је то за "Српскаинфо" његов пријатељ Давор Стрика, који је у тешким данима био уз њега и његову породицу, младу супругу и кћеркицу, осмомјесечну бебу.

– Опоравак иде у жељеном правцу. Никола је ван животне опасности и надамо да ће се ускоро вратити својој кући и породици. Захваљујемо свима који су га у овим тешким данима подржавали, а посебно људима из цијеле Српске, који су даровали крв неопходну за Николино лијечење. Желимо брз опоравак свима зараженима од ковида – поручио је Стрика.

Никола Вукчевић је на минулим изборима био кандидат за одборника у Бањалуци, на листи Социјалистичке партије. Мандат у Скупштини града му је измакао; остао је први испод црте на листи своје странке, вјероватно и зато што се разболио у јеку кампање.

Прве симптоме ковида осјетио је 11. октобра, а већ за неколико дана енергични млади Бањалучанин је био на лијечењу у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, на Клиници за интензивну медицину.

Прикључен је на респиратор, интубиран и уведен у индуковану кому. Биле су му неопходне и редовне трансфузије крви, па је упућен апел свима који имају, иначе ријетку, крвну групу А негативна, да помогну Николи. На апел се одазвали на хиљаде даровалаца крви из цијеле Српске.

Лијепе вијести из УКЦ Републике Српске обрадовале су многе, поготово младе људе, не само из Бањалуке и из Социјалистичке партије, јер је због своје позитивне енергије и активизма Никола био омиљен и у другим градовима и међу људима који нису политички активни.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    3h 24m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    3h 4m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    6h 27m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    7h 24m
    2
  • Полицајац убоден ножем!
    20h 49m
    0