Побједа Славије на домаћем терену

11.09.2021. 20:27
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије су у Источном Сарајеву у петом колу савладали Текстилац са 2:1, а јунак побједе "соколова" је сјајни Никола Бјелош, који је постигао оба гола.

На прву шансу у овој утакмици чекало се до 25. минуте и имали су је гости. Иако је Славија имала теренску иницијативу у овом мечу, нису успијевали озбиљније запријетити голу Александра Симића, а практично из првог озбиљнијег напада "кројачи" долазе у гол шансу. Милош Чудић је изашао сам на голмана Нина Неџибовића, али је чувар мреже "соколова" прочитао његову намјеру и зауставио његов шут.

Славија узвраћа са два покушаја Николе Бјелоша, али оба одлазе далеко од гола Александра Симића, који у првом полувремену готово да није имао посла. Тек у 45. минуту Славија упућује и први шут у оквир гола, али било је то практично додавање Николе Бјелоша за младог голмана гостију.

У финишу првог дијела долази до пада у игри Славије. Доста грешака је умало прво казнио Љубиша Рељић, који је из добрих шанси два пута изблокиран. Гости су ту тражили и пенал због играња руком, међутим, Младен Мирић им је само показао да је то природни положај и да се игра настави. Доста су протестовали, али од свега само жути картон за Златка Дуспару.

Што се није десило тада, јесте двије минуте касније. Добио је Златко Дуспара лопту на своје десно крило, намјестио се на лијеву ногу и јако лијепо погодио контра угао Неџибовићевог гола за водство од 1:0.

Ушла је Славија много озбиљније, ангажованије и агресивније у друго полувријеме, па су се низали шутеви према голу Александра Симића. Урадила је Славија за десет минута наставка више него за читаво прво полувријеме, а већ у 48. минуту Никола Бјелош на муке ставља Александра Симића који брани његов шут са двадесетак метара. Одмах у сљедећем нападу Никола Бјелош је у соло продору фаулиран на двадесетак метара од гола, а онда сам и шутира, но преко гола.

У 52. минуту нова шанса за домаће. Милан Муминовић се нашао на лијевом крилу пред голом Симића, али је шутирао право у добро постављеног чувара мреже "кројача" из Дервенте. Три минуте касније је и млађи од браће Бјелош у шанси, нема промјене резултата.

И онда у 59. минуту утакмице Славија долази до изједначења. Најбољи играч домаћих данас, Никола Бјелош је ушао са лијевог крила у средину, сјајно шутирао десном ногом са неких 26-27 метара, а лопта се од стативе одбија у мрежу за изједначење.

Након постигнутог гола, Славија наставља са нападима. Видјела је екипа Бојана Регоје да су гости енергетски потпуно пали и убацили су у брзину више, те су се шутеви само редали пред голом Симића. Након што није имао ништа посла у првом полувремену, у другом је постао најбољи и најзапаженији играч гостију. Пробао је и Никола Бабан са дистанце, Симић је био добро постављен, а шутеви Милана Муминовића и Николе Бјелоша одлазе поред гола.

У 74. минуту Славија има двије одличне шансе. Прво је Дејан Бјелош фаулиран на 18 метара од гола гостију, лопту је узео његов брат Никола, али је живи зид "одрадио посао" и лопта се одбија у корнер. Након корнера, Горан Поповић шутира главом, а лопта одлази поред лијеве стативе Симићевог гола.

"Текстилац" тек у финишу долази до даха. Лазар Вуковић у 80. минуту пријети из слободног ударца са тридесетак метара, лопта одлази мало изнад пречке. Одмах је узвратила Славија добром комбинацијом Николе Бјелоша и Владана Мандића, овај други шутира, а гости блокирају његов ударац. Тражили су домаћи пенал због играња руком, али Младен Мирић као и у првом полувремену показује да је то природни положај руке и да се игра настави.

Двије минуте касније узвраћа "текстилац". Пробао је Данило Живановић, а Нино Неџибовић уписао још једну интервенцију поред свога имена. Након тога Славија креће у посљедњу офанзиву по други погодак и успијева до њега доћи. Голу су претходиле фантастичне шансе у 83. минуту. Прво је Јован Бокић шутирао сјајно лијевом ногом, а Александар Симић сјајном парадом чува своју мрежу. Лопта се одбија до Муминовића којем Симић улази у шут и одбија лопту, а она се одбија до Авдаловића који не успијева погодити небрањену мрежу. У наредном нападу Славија ипак долази до водства. Горан Галешић је у казненом простору оборио Авдаловића, а Младен Мирић је показао на пенал којег у гол претвара најбољи играч Славије данас, Никола Бјелош, за 2:1.

До краја утакмице није било промјена, остало је 2:1 за Славију за трећу побједу у сезони.

СЛАВИЈА – ТЕКСТИЛАЦ 2:1 (0:1)
СРЦ „Славија“
Гледалаца: 100
Судија: Младен Мирић (Бијељина)
Стријелци: 0:1 Дуспара 43, 1:1 Н. Бјелош 59, 2:1 Н. Бјелош 86п
Жути картони: Пушара, Д. Бјелош (Славија), Дуспара, Живановић, Галешић, Ћорић, Вуковић (Текстилац)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Томић, Муминовић, Бабан, Поповић, Ајкунић (од 73. Бокић), Н. Бјелош (од 89. Перовић), Авдаловић (од 90. Вучинић), Мандић, Д. Бјелош, Пушара  Тренер: Бојан Регоје

ТЕКСТИЛАЦ: Симић, Галешић (од 90. Брковић), Ивановић, Живановић, Аљетић, Рељић, Дуспара (од 76. Перић), Ћорић, Дујаковић, Чудић (од 72. Ајковић), Вуковић  Тренер: Миле Лазаревић

Коментари 0
Повезане вијести
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    22h 10m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 46m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    6h 2m
    0
  • Данас Марковдан
    10h 28m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    4h 42m
    0