Побједник кружне трке у Источном Сарајеву Италијан Енрико Салвадор

30.07.2019. 15:29
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Побједник 59. бициклистичке „Трке кроз Србију“, која је данас стартовала у Источном Сарајеву, а у којој се такмичило 150 бициклиста из тридесетак земаља је Италијан Енрико Салвадор.

Одмах иза њега били су Италијан Матео Пегораро, носилац сребрног одличја, и Казахстанац Александар Овсјеников, носилац бронзаног одличја.

Спонзори су обезбиједили такмичарске мајице за најбоље. Добитник бијеле мајице је Матео Пегораро, плаве Моран Вемулен, црвене Александар Семенов. Добитник зуте мајице је побједник Енрико Салвадор, који је мајицу са својим алиасом у знак захвалности дао градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу.

Вуковић је истакао да је циљ Града био да покаже способност за организовање овако великог догађаја.

-Све је прошло безбједно, рута је била изванредно обезбјеђена, чему се захваљујем Министарству унутрашњих послова, а свакако је ово прилика да честитамо побједницима прве етапе – рекао је Вуковић.

Слика

Замјеник министра породице, омладине и спорта Драган Јаћимовић честитао је побједницима трке али и градоначелнику и грађанима Источног Сарајева на организацији овог догађаја.

-Мислим да је данас побједио бициклизам, спорт, промоција Источног Сарајева, Србије, промоција младости и то је оно на чему се треба радити – нагласио је Јаћимовић.

Трка, која траје до петка, 2. августа, возиће се од Источног Новог Сарајева, преко Јахорине, Пала, Прибоја, Златибора, Чајетине, Мионице и Бегорада до Пожаревца.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 1m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 34m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 0m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 13m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 42m
    3