Почела акција “Заштитимо дјецу у саобраћају”

27.08.2019. 10:24
0
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске започело је поводом почетка школске године акцију - Заштитимо дјецу у саобраћају - с циљем обезбјеђења што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

У оквиру ове акције, припадници МУП-а Републике Српске спровешће различите активности, а у првој фази прије самог почетка наставе у школама посјетиће школе, утврдити вријеме одржавање наставе, односно који су периоди када је највеће присуство ученика на путу од куће до школе и назад, када су одмори и паузе, на основу чега ће бити планирано појачано присуство полицијских службеника у близини школа, саопштено је из МУП-а Српске. 

У зонама школа и урбаних подручја биће појачано присуство полицијских службеника, организоване школске патроле, а надзираће се и регулисати саобраћај са акцентом на смањење брзине кретања моторних возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе ученике. Планирана је и појачана контрола возила која врше организован превоз дјеце. 

Истовремено, у другој половини септембра, полицијски службеници ће едукативним предавањима у основним школама информисати најмлађе ученике о основним правилима безбједног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 39m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    19h 3m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 32m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 9m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 50m
    0