Почела акција “Заштитимо дјецу у саобраћају”

27.08.2019. 10:24
0
ИЗВОР: Срна

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске започело је поводом почетка школске године акцију - Заштитимо дјецу у саобраћају - с циљем обезбјеђења што сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

У оквиру ове акције, припадници МУП-а Републике Српске спровешће различите активности, а у првој фази прије самог почетка наставе у школама посјетиће школе, утврдити вријеме одржавање наставе, односно који су периоди када је највеће присуство ученика на путу од куће до школе и назад, када су одмори и паузе, на основу чега ће бити планирано појачано присуство полицијских службеника у близини школа, саопштено је из МУП-а Српске. 

У зонама школа и урбаних подручја биће појачано присуство полицијских службеника, организоване школске патроле, а надзираће се и регулисати саобраћај са акцентом на смањење брзине кретања моторних возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе ученике. Планирана је и појачана контрола возила која врше организован превоз дјеце. 

Истовремено, у другој половини септембра, полицијски службеници ће едукативним предавањима у основним школама информисати најмлађе ученике о основним правилима безбједног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Помен дјеци убијеној у доба злогласне НДХ Помен дјеци убијеној у доба злогласне НДХ
МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима МУП Српске трага за Фатоном Хајризијем, упутили апел грађанима
Ђаци не уче, наставници затрпани папирологијом Ђаци не уче, наставници затрпани папирологијом
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 10m
  13
 • Пуњене тиквице
  16h 43m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  17h 3m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 24m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  7h 51m
  12