Почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају"

28.08.2023. 11:42
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској данас је почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају" с обзиром на почетак нове школске године од петка, 1. септембра, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

У оквиру акције, која ће трајати до 29. септембра, предвиђен је низ активности, у оквиру којих ће прије почетка школске године полицијски службеници обићи све школе с циљем планирања појачане контроле у близини школа према времену извођења наставе.

Полицајци ће евидентирати најпогодније трасе кретања дјеце из удаљенијих подручја до школа, иницираће код надлежних институција да се обезбиједи проходност свих пјешачких зона на путевима до школа, као и постављање баријере за спречавање директног изласка дјеце из школских дворишта на коловоз.

Друга врста активности биће реализована у првој половини септембра када ће бити предавања у основним школама, како би се најмлађи упознали о основним правилима безбједног учешћа у саобраћају, нарочито пјешака и бициклиста.

Формиране школске патроле биће стављене у функцију, а полицијски службеници ће иницирати формирање нових у школама у којима већ нису формиране.

Током септембра, а по потреби и дуже, полицијски службеници регулисаће саобраћај у близини школа и омогућавати безбједан прелазак улице за најмлађе ученике, појачано ће радити на евидентирању и санкционисању непрописног паркирања у школским и пјешачким зонама, аутобуским стајалиштима, као и зонама пјешачких прелаза, те прекршаја односа возач-пјешак и непрописног кретања бициклиста.

Полицијски службеници ће појачано контролисати возила која врше организовани превоз дјеце, а неисправна ће бити упућена на ванредни технички преглед.

Из МУП-а Републике Српске упућен је апел свим учесницима у саобраћају, а посебно возачима, да буду одговорни у саобраћају, поштују прописе и знакове и тиме допринесу заштити дјеце у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    20h 44m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    21h 55m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    23h 21m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    23h 26m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    3h 35m
    0