Почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају"

28.08.2023. 11:42
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској данас је почела акција "Заштитимо дјецу у саобраћају" с обзиром на почетак нове школске године од петка, 1. септембра, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске.

У оквиру акције, која ће трајати до 29. септембра, предвиђен је низ активности, у оквиру којих ће прије почетка школске године полицијски службеници обићи све школе с циљем планирања појачане контроле у близини школа према времену извођења наставе.

Полицајци ће евидентирати најпогодније трасе кретања дјеце из удаљенијих подручја до школа, иницираће код надлежних институција да се обезбиједи проходност свих пјешачких зона на путевима до школа, као и постављање баријере за спречавање директног изласка дјеце из школских дворишта на коловоз.

Друга врста активности биће реализована у првој половини септембра када ће бити предавања у основним школама, како би се најмлађи упознали о основним правилима безбједног учешћа у саобраћају, нарочито пјешака и бициклиста.

Формиране школске патроле биће стављене у функцију, а полицијски службеници ће иницирати формирање нових у школама у којима већ нису формиране.

Током септембра, а по потреби и дуже, полицијски службеници регулисаће саобраћај у близини школа и омогућавати безбједан прелазак улице за најмлађе ученике, појачано ће радити на евидентирању и санкционисању непрописног паркирања у школским и пјешачким зонама, аутобуским стајалиштима, као и зонама пјешачких прелаза, те прекршаја односа возач-пјешак и непрописног кретања бициклиста.

Полицијски службеници ће појачано контролисати возила која врше организовани превоз дјеце, а неисправна ће бити упућена на ванредни технички преглед.

Из МУП-а Републике Српске упућен је апел свим учесницима у саобраћају, а посебно возачима, да буду одговорни у саобраћају, поштују прописе и знакове и тиме допринесу заштити дјеце у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Украдени новчани прилози из цркве у селу Симијова у Билећи Украдени новчани прилози из цркве у селу Симијова у Билећи
Девет лица повријеђено у експлозији ручне бомбе у Призрену Девет лица повријеђено у експлозији ручне бомбе у Призрену
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  18h 47m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  19h 51m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  20h 23m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  11h 35m
  5
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  10h 47m
  0