Почела кампања „Оружје не штити, оружје убија"

17.05.2022. 11:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Полицијске станице Источно Ново Сарајево данас су ученицима Основне школе Свети Сава" одржали предавање и подијелили едукативни материјал о опасностима и посљедицама које настају руковањем нелегалним оружјем и минско-експлозивним средствима.

Предавање је одржано у оквиру десетодневне превентивне кампања Министарства унутрашњих послова Републике Српске и УНДП-а Оружје не штити, оружје убија", која се спроводи у свим основним и средњим школама у Српској.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је новинарима да је циљ ове кампање подизање свијести код грађана, као и ученика основних и средњих школа о опасностима и посљедицама које настају усљед нестручног руковања нелегалним оружјем и минско-експлозивним средствима.

- Свједоци смо да се на јавним површинама у Републици Српској још могу пронаћи овакви предмети, а исто тако смо свједоци трагичних догађаја на територији Српске - истакла је Стокановићева.

Она је апеловала да сви грађани пријаве нелегално оружје најближој полицијској станици или на бесплатан број 122 и, уколико пронађу минско-експлозивна средства, да их не дирају него одмах обавијесте полицију или Републичку управу цивилне заштите.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву
У акцији добровољног давања крви око 130 матураната У акцији добровољног давања крви око 130 матураната
Свети Варнава Исповједник – свјетлост и утјеха сарајевским Србима још од Другог свјетског рата Свети Варнава Исповједник – свјетлост и утјеха сарајевским Србима још од Другог свјетског...
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    19h 56m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    23h 0m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    14h 40m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    13h 53m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    16h 1m
    1