Počela kampanja „Oružje ne štiti, oružje ubija"

17.05.2022. 11:57
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su učenicima Osnovne škole Sveti Sava" održali predavanje i podijelili edukativni materijal o opasnostima i posljedicama koje nastaju rukovanjem nelegalnim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Predavanje je održano u okviru desetodnevne preventivne kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i UNDP-a Oružje ne štiti, oružje ubija", koja se sprovodi u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da je cilj ove kampanje podizanje svijesti kod građana, kao i učenika osnovnih i srednjih škola o opasnostima i posljedicama koje nastaju usljed nestručnog rukovanja nelegalnim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

- Svjedoci smo da se na javnim površinama u Republici Srpskoj još mogu pronaći ovakvi predmeti, a isto tako smo svjedoci tragičnih događaja na teritoriji Srpske - istakla je Stokanovićeva.

Ona je apelovala da svi građani prijave nelegalno oružje najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122 i, ukoliko pronađu minsko-eksplozivna sredstva, da ih ne diraju nego odmah obavijeste policiju ili Republičku upravu civilne zaštite.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    9h 30m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    18h 22m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    12h 13m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    15h 58m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    7h 5m
    4