Počela kampanja „Oružje ne štiti, oružje ubija"

17.05.2022. 11:57
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo danas su učenicima Osnovne škole Sveti Sava" održali predavanje i podijelili edukativni materijal o opasnostima i posljedicama koje nastaju rukovanjem nelegalnim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Predavanje je održano u okviru desetodnevne preventivne kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i UNDP-a Oružje ne štiti, oružje ubija", koja se sprovodi u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da je cilj ove kampanje podizanje svijesti kod građana, kao i učenika osnovnih i srednjih škola o opasnostima i posljedicama koje nastaju usljed nestručnog rukovanja nelegalnim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

- Svjedoci smo da se na javnim površinama u Republici Srpskoj još mogu pronaći ovakvi predmeti, a isto tako smo svjedoci tragičnih događaja na teritoriji Srpske - istakla je Stokanovićeva.

Ona je apelovala da svi građani prijave nelegalno oružje najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj 122 i, ukoliko pronađu minsko-eksplozivna sredstva, da ih ne diraju nego odmah obavijeste policiju ili Republičku upravu civilne zaštite.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana knjiga „Srpska priča“ u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Promovisana knjiga „Srpska priča“ u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
Sutra počinju “Principovi dani” u Istočnom Novom Sarajevu Sutra počinju “Principovi dani” u Istočnom Novom Sarajevu
Konferencija beba u Istočnom Novom Sarajevu 30. juna Konferencija beba u Istočnom Novom Sarajevu 30. juna
Najčitanije
 • Makarije Todorović najmlađi na “Konferenciji beba” u Palama
  22h 30m
  0
 • Vidovdansko čudo u Srpskoj
  9h 42m
  1
 • Muškarca usmrtio traktor prilikom prevoza drveta
  10h 40m
  0
 • Knjiga žalosti povodom pogibije mladog Đorđa Tojčića
  8h 42m
  0
 • Podignuta optužnica zbog napada na policiju
  7h 28m
  0