Почела манифестација „Дани безбједности саобраћаја“

12.09.2019. 17:09
0
ИЗВОР: Срна

Дводневна манифестација "Дани безбједности саобраћаја у Источном Сарајеву" почела је данас на Палама с циљем едукације младих и побољшања њихове безбједности у саобраћају.

Манифестацију "Дани безбједности саобраћаја у Источном Сарајеву" организују Полицијска управа Источно Сарајево и Полицијска станица за безбједност саобраћаја Пале, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, општином Пале, Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Српске.

У Основној школи "Србија" и у вртићу "Цврчак" одржана су предавања, такмичења у спретности управљања бициклом и практични прикази са вертикалном и хоризонталном сигнализацијом о безбједности у саобраћају.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић рекао је да је циљ ове манифестације да едукује дјецу о безбједности саобраћаја, као и да им буде указано на проблеме у саобраћају.

-Едукативне материјале дијелимо како би из њих учили о безбједности саобраћаја и да скренемо пажњу широј заједници на то колико је важно да нам дјеца буду безбједна. Возачи треба да буду опрезни, посебно у зони школа, те на осталим путевима гдје се дјеца крећу-, навео је Радовић.

Радовић је указао на то да је задатак локалне заједнице да путеве којима се крећу дјеца учине што безбједнијим.

Он је додао да манифестација "Дани безбједности саобраћаја" обухвата дјецу свих узраста - од обданишта до средње школе.

Професор техничког образовања и руководилац саобраћајне секције у Основној школи "Србија" на Палама Миленко Боровчанин истакао је да ова манифестација помаже дјеци да се упознају о безбједном ућешћу у саобраћају.

Тренери Мото-клуба "Безбједност" Београд и Бањалука ће од 17.00 часова у амфитеатру Основне школе "Србија" одржати предавања мотоциклистима мото-клубова "Пале" и "Лонг рајдерс" о безбједном учешћу у саобраћају ове категорије возача.

Ученици основних школа "Пале" и "Србија" ће се сутра од 11.45 часова кретати организовано у колони према Улици Николе Тесле гдје ће бити приказан дефиле бициклиста, мотоциклиста и олдтајмера.

Након тога ће се основци упутити на шеталиште испред кафе-посластичарнице "Сиднеј".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Обустава саобраћаја у центру Пала Обустава саобраћаја у центру Пала
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 15m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 48m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 25m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 54m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 52m
    0