Почела пријава првачића – искључиво путем телефона и мејла

01.04.2020. 13:47
0
ИЗВОР: Srna

На Палама је данас у Основној школи "Пале" почела пријава дјеце дорасле за упис у први разред за школску 2020/2021. годину, која ће трајати до 31. маја, а врши се искључиво путем телефона и електронске поште.

У складу са тренутном ситуацијом изазваном вирусом корона, дјецу је могуће пријавити путем телефона 057/200-170, сваким радним даном од 9.00 до 12.00 часова, као и електронским путем на мејл os194@skolers.org, саопштено је из ове школске установе.

- Приликом пријаве потребно је да родитељи школи дају основне податке о дјетету за упис у први разред – име, име једног родитеља, презиме, јединствени матични број дјетета и његову адресу становања - објављено је на званичном сајту школе.

Родитељи документацију потребну за упис дјетета не треба да доносе у школу, нити да шаљу поштом, већ ће је доставити школи када доведу дијете на тестирање.

- Родитељиће о терминима тестирања дјеце бити благовремено обавијештени - наведено је у саопштењу.

У први разред основне школе уписују се дјеца која закључено са 31. августом навршавају шест година, а на захтјев родитеља могу бити уписана и дјеца која до краја ове године навршавају шест година, уколико комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно за полазак у школу.

Такође, у први разред у изузетним случајевима могу бити уписана дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико комисија процијени да је то у најбољем интересу дјетета.

Из Основне школе "Пале" наводе да у први разред може бити уписано и дијете старије од шест година, које због болести или других разлога није раније уписано у школу.

Потребна документација за упис дјетета у први разред је извод из матичне књиге рођених за дијете – папирни облик или дигитални сет података, љекарско увјерење о здравственој способности дјетета, увјерење о пребивалишту у папирном облику или дигитални сет података, као и књига за праћење развоја и учења дјетета у штампаном или електронском облику, уколико је дијете похађало предшколску установу.

У саопштењу је истакнуто да су родитељи и старатељи дјеце дорасле за упис у први разред основне школе дужни да поступе према овом обавјештењу, те одговорни за упис дјетета у школу.

Коментари 0
Повезане вијести
Цију-џицу клуб „Јахорина“ и ОШ „Пале“ настављају сарадњу Цију-џицу клуб „Јахорина“ и ОШ „Пале“ настављају сарадњу
Едукативно предавање за најмлађе ученике ОШ "Пале" (ФОТО) Едукативно предавање за најмлађе ученике ОШ "Пале" (ФОТО)
Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике Ученици Основне школе „Пале“ освојили запажене резултате на Регионалном такмичењу из физике
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    15h 21m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    20h 36m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    10h 4m
    3
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    12h 4m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    18h 22m
    0