Počela prijava prvačića – isključivo putem telefona i mejla

01.04.2020. 13:47
0
IZVOR: Srna

Na Palama je danas u Osnovnoj školi "Pale" počela prijava djece dorasle za upis u prvi razred za školsku 2020/2021. godinu, koja će trajati do 31. maja, a vrši se isključivo putem telefona i elektronske pošte.

U skladu sa trenutnom situacijom izazvanom virusom korona, djecu je moguće prijaviti putem telefona 057/200-170, svakim radnim danom od 9.00 do 12.00 časova, kao i elektronskim putem na mejl os194@skolers.org, saopšteno je iz ove školske ustanove.

- Prilikom prijave potrebno je da roditelji školi daju osnovne podatke o djetetu za upis u prvi razred – ime, ime jednog roditelja, prezime, jedinstveni matični broj djeteta i njegovu adresu stanovanja - objavljeno je na zvaničnom sajtu škole.

Roditelji dokumentaciju potrebnu za upis djeteta ne treba da donose u školu, niti da šalju poštom, već će je dostaviti školi kada dovedu dijete na testiranje.

- Roditeljiće o terminima testiranja djece biti blagovremeno obaviješteni - navedeno je u saopštenju.

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja zaključeno sa 31. avgustom navršavaju šest godina, a na zahtjev roditelja mogu biti upisana i djeca koja do kraja ove godine navršavaju šest godina, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

Takođe, u prvi razred u izuzetnim slučajevima mogu biti upisana djeca mlađa od šest godina ili se može odgoditi upis, ukoliko komisija procijeni da je to u najboljem interesu djeteta.

Iz Osnovne škole "Pale" navode da u prvi razred može biti upisano i dijete starije od šest godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije ranije upisano u školu.

Potrebna dokumentacija za upis djeteta u prvi razred je izvod iz matične knjige rođenih za dijete – papirni oblik ili digitalni set podataka, ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti djeteta, uvjerenje o prebivalištu u papirnom obliku ili digitalni set podataka, kao i knjiga za praćenje razvoja i učenja djeteta u štampanom ili elektronskom obliku, ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu.

U saopštenju je istaknuto da su roditelji i staratelji djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole dužni da postupe prema ovom obavještenju, te odgovorni za upis djeteta u školu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ciju-džicu klub „Jahorina“ i OŠ „Pale“ nastavljaju saradnju Ciju-džicu klub „Jahorina“ i OŠ „Pale“ nastavljaju saradnju
Edukativno predavanje za najmlađe učenike OŠ "Pale" (FOTO) Edukativno predavanje za najmlađe učenike OŠ "Pale" (FOTO)
Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike Učenici Osnovne škole „Pale“ osvojili zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    17h 24m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    22h 39m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    12h 7m
    3
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    14h 7m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    20h 25m
    0