Почела расподјела регресираног дизел горива

01.04.2021. 20:06
0
ИЗВОР: РТРС
У Српској је почела подјела регресираног дизел горива за 7.353 пољопривредна произвођача. Пољопривредници могу преузети 100 литара дизел горива по хектару обрадиве површине, чија цијена је за 50 пфенига нижа од малопродајне. За ову мјеру подршке пољопривредној производњи Влада је издвојила више од три милиона 355.000 КМ.
 
Регресирано дизел гориво стигло је у право вријеме. Прољећна сјетва је почела, а у укупним трошковима дизел гориво је значајна ставка. Регресирана цијена, нижа за 50 пфенига по литру велика је помоћ пољопривредницима јер су готово сви репроматеријали поскупјели.
 
- Захваљујемо Влади што нам је то обезбиједила и што нам сваке године то обезбиједи. То наммного значи. Радимо велике количине обрадивог земљишта и свака помоћ је добро дошла - рекао је Мирослав Васић, пољопривредни произвођач из Амајлија код Бијељине.
 
Након што добију потврду у административној служби, гориво могу по потреби преузимати све до 31.октобра. Јовица Стевановић из Амајлија на разлици у цијени уштедјеће 2.400 КМ.
Право на регресирано гориво у Семберији остварило је до сада 1.783 корисника.
 
- То су произвођачи који су међу првима извршили ажурирање у Апифу, и измирили обавезе , уплате доприноса за осигурање и противградну заштиту - навео је Стеван Тривковић, начелник Одјељења за пољопривреду Бијељина 59.
 
С обзиром да је крајњи рок за ажурирање података 15. мај, сви захтјеви пољопривредника за регресирано гориво биће обрађени и спискови достављени локалним заједницама.
Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 43m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 27m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 32m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 36m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    9h 3m
    0