Počela raspodjela regresiranog dizel goriva

01.04.2021. 20:06
0
IZVOR: RTRS
U Srpskoj je počela podjela regresiranog dizel goriva za 7.353 poljoprivredna proizvođača. Poljoprivrednici mogu preuzeti 100 litara dizel goriva po hektaru obradive površine, čija cijena je za 50 pfeniga niža od maloprodajne. Za ovu mjeru podrške poljoprivrednoj proizvodnji Vlada je izdvojila više od tri miliona 355.000 KM.
 
Regresirano dizel gorivo stiglo je u pravo vrijeme. Proljećna sjetva je počela, a u ukupnim troškovima dizel gorivo je značajna stavka. Regresirana cijena, niža za 50 pfeniga po litru velika je pomoć poljoprivrednicima jer su gotovo svi repromaterijali poskupjeli.
 
- Zahvaljujemo Vladi što nam je to obezbijedila i što nam svake godine to obezbijedi. To nammnogo znači. Radimo velike količine obradivog zemljišta i svaka pomoć je dobro došla - rekao je Miroslav Vasić, poljoprivredni proizvođač iz Amajlija kod Bijeljine.
 
Nakon što dobiju potvrdu u administrativnoj službi, gorivo mogu po potrebi preuzimati sve do 31.oktobra. Jovica Stevanović iz Amajlija na razlici u cijeni uštedjeće 2.400 KM.
Pravo na regresirano gorivo u Semberiji ostvarilo je do sada 1.783 korisnika.
 
- To su proizvođači koji su među prvima izvršili ažuriranje u Apifu, i izmirili obaveze , uplate doprinosa za osiguranje i protivgradnu zaštitu - naveo je Stevan Trivković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Bijeljina 59.
 
S obzirom da je krajnji rok za ažuriranje podataka 15. maj, svi zahtjevi poljoprivrednika za regresirano gorivo biće obrađeni i spiskovi dostavljeni lokalnim zajednicama.
Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 22m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 24m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 17m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 25m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    13h 52m
    1