Почела републичка акција "Заштитимо дјецу у саобраћају"

26.08.2021. 12:41
0
ИЗВОР: Катера

Полицијска управа Источно Сарајево јуче је започела са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом почетка нове школске године, са циљем заштите дјеце школског узраста у саобраћају.

Тим поводом полицијски служеници ће у наредном периоду, тачније од 1. септембра када и почиње нова школска година предузимати низ превентивних и појачаних активноти усмјерених на заштиту и безбједност дјеце у саобраћају, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Полицијске активности  огледаће се у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на смањење брзина кретања возила и омогућавање безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика.

У првој половини септембра полицијски службеници ће организовати и едукативна предавања у основним школама кроз која ће упознати најмађе ученике са правилима безбједног учешћа у саобраћају, водећу рачуна о поштовању свих одлука Републичког штаба за ванредне ситуације и препорука Института за јавно здравство Републике Српске за спречавање корона вируса међу становништвом.

Такође,  полицијски службеници ће са почетком наставе у школама,  вршити појачане контроле техничке исправности возила којима се врши организовани превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила у  зонама око школа, аутобуским стајалиштима, као и зонама пјешачких прелаза, чиме би се могла угрозити безбједност школске популације, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све учеснике у саобраћају, посебно на возаче да поштују саобраћајне прописе и одговорно учествују у саобраћају, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    5h 50m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    18h 27m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 8m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    22h 15m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    3h 23m
    0