Почела са радом апликација за праћење цијена горива у Српској

20.05.2022. 17:50
0
ИЗВОР: capital.ba

Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпним станицама у РС, саопштено је из овог министарства.

Захваљујући апликацији, која се може преузети у Google Play продавници (http://skr.rs/zMpH), грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске.

 

- Министарство трговине и туризма на овај начин потрошачима у Републици Српској омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди, што ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента - наведено је у саопштењу.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

Из министарства су навели да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања.

Коментари 0
Повезане вијести
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској? Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској?
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    17h 10m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    14h 39m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    8h 53m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    13h 57m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    5h 5m
    0