Почела са радом апликација за праћење цијена горива у Српској

20.05.2022. 17:50
0
ИЗВОР: capital.ba

Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпним станицама у РС, саопштено је из овог министарства.

Захваљујући апликацији, која се може преузети у Google Play продавници (http://skr.rs/zMpH), грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске.

 

- Министарство трговине и туризма на овај начин потрошачима у Републици Српској омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди, што ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента - наведено је у саопштењу.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

Из министарства су навели да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања.

Коментари 0
Повезане вијести
"Фамос" се враћа у Прву лигу Републике Српске "Фамос" се враћа у Прву лигу Републике Српске
Од сутра могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ Од сутра могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ
Радно вријеме прилагодити временским условима Радно вријеме прилагодити временским условима
Најчитаније
 • Преминула Сузана Рађен Тодорић
  15h 4m
  1
 • Додик кандидат за предсједника Српске, Цвијановићева за Предсједништво БиХ
  16h 12m
  1
 • Утврђена ранг-листа за додјелу 50 стипендија
  20h 5m
  0
 • Како је Војсци Републике Српске 1992. године неправедно одузет аеродром Бутмир
  19h 50m
  3
 • Сутра обустава саобраћаја у дијелу Источног Новог Сарајева
  15h 51m
  0