Počela sa radom aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj

20.05.2022. 17:50
0
IZVOR: capital.ba

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u RS, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti u Google Play prodavnici (http://skr.rs/zMpH), građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske.

 

- Ministarstvo trgovine i turizma na ovaj način potrošačima u Republici Srpskoj omogućava da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdjevenosti i ponudi, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta - navedeno je u saopštenju.

U aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona.

Iz ministarstva su naveli da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Famos" se vraća u Prvu ligu Republike Srpske "Famos" se vraća u Prvu ligu Republike Srpske
Od sutra moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM Od sutra moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM
Radno vrijeme prilagoditi vremenskim uslovima Radno vrijeme prilagoditi vremenskim uslovima
Najčitanije
 • Preminula Suzana Rađen Todorić
  15h 10m
  1
 • Dodik kandidat za predsjednika Srpske, Cvijanovićeva za Predsjedništvo BiH
  16h 18m
  1
 • Utvrđena rang-lista za dodjelu 50 stipendija
  20h 11m
  0
 • Kako je Vojsci Republike Srpske 1992. godine nepravedno oduzet aerodrom Butmir
  19h 56m
  3
 • Sutra obustava saobraćaja u dijelu Istočnog Novog Sarajeva
  15h 57m
  0