Počela sa radom aplikacija za praćenje cijena goriva u Srpskoj

20.05.2022. 17:50
0
IZVOR: capital.ba

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u RS, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti u Google Play prodavnici (http://skr.rs/zMpH), građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske.

 

- Ministarstvo trgovine i turizma na ovaj način potrošačima u Republici Srpskoj omogućava da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdjevenosti i ponudi, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta - navedeno je u saopštenju.

U aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona.

Iz ministarstva su naveli da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština Srpska za godinu dana "izgubila" više manjih opština
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    6h 10m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    13h 16m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    7h 25m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    11h 43m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    13h 35m
    0