Почела сједница Савјета безбједности УН о Косову и Метохији

08.02.2024. 21:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Ванредна сједница Савјета безбједности УН о ситуаицији на Косову и Метохији почела је вечерас у Њујорку, а треба да се обрати предсједник Србије Александар Вучић.

Србија је у понедјељак, 5. фебруара, предала захтјев Мисији Гвајане за сазивање ванредне сједнице Савјета безбједности УН.

У захтјеву се скреће пажња на актуелну ситуацију на Косову и Метохији, те истиче да је на територији Покрајине у току кулминација дуготрајних и добро испланираних и систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намјерно подвргавају неподношљивим животним условима.

- Ради се о нелегалној одлуци привремених институција самоуправе у Приштини о укидању промета српске валуте динара на простору Косова и Метохије, која представља континуитет мера бруталног физичког и институционалног насиља над Србима од стране Привремених институција самоуправе у Приштини, а чији је суштински циљ потпуно етничко чишћење и нестанак српске популације са тог простора – што је тренутно у току - пише у захтјеву Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    9h 27m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 11m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    20h 38m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 56m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    22h 57m
    0