Počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji

08.02.2024. 21:38
0
IZVOR: srna.rs

Vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o situaiciji na Kosovu i Metohiji počela je večeras u Njujorku, a treba da se obrati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija je u ponedjeljak, 5. februara, predala zahtjev Misiji Gvajane za sazivanje vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti UN.

U zahtjevu se skreće pažnja na aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji, te ističe da je na teritoriji Pokrajine u toku kulminacija dugotrajnih i dobro isplaniranih i sistematskih akcija tzv. rukovodstva kosovskih Albanaca, kojom se Srbi namjerno podvrgavaju nepodnošljivim životnim uslovima.

- Radi se o nelegalnoj odluci privremenih institucija samouprave u Prištini o ukidanju prometa srpske valute dinara na prostoru Kosova i Metohije, koja predstavlja kontinuitet mera brutalnog fizičkog i institucionalnog nasilja nad Srbima od strane Privremenih institucija samouprave u Prištini, a čiji je suštinski cilj potpuno etničko čišćenje i nestanak srpske populacije sa tog prostora – što je trenutno u toku - piše u zahtjevu Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    13h 11m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 55m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    6h 40m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    3h 39m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    3h 45m
    0