Почели "Дани Душка Трифуновића" у Палама

12.09.2023. 21:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Традиционална манифестација "Дани Душка Трифуновића", посвећена овом књижевнику, пјеснику и телевизијском аутору, почела је на Палама музичко-поетском вечери са глумцем Иваном Босиљчићем под називом "Наше вече".

Босиљчић је рекао да током наступа говори њему драгу поезију свјетских и домаћих пјесника, а вечерас централно мјесто заузима Душко Трифуновић.

- Суштина ове вечери је да сваки сусрет буде аутентичан и нови и да се препознамо. Знам да се ми знамо са телевизије, али друго је када се сретнемо лицем у лице - изјавио је Босиљчић новинарима.

Према његовим ријечима, ово вече зове "Наше вече" јер је подједнако важно и за публику и за људе на сцени.

Босиљчић је пред почетак наступа рекао да се у Источном Сарајеву осјећа као међу својима и да је задивљен љепотом Јахорине коју ће сигурно врло брзо посјетити са породицом.

Директор Културног центра Пале Славка Брезо истакла је да 17. пут организују "Дане Душка Трифуновића" поводом Дана и славе града Источно Сарајево.

- Kултурни центар Пале је препознатљив по овој манифестацији кроз коју његујемо књижевност, писану ријеч, а од заборава чувамо и Душка Трифуновића - нагласила је Брезова.

Коментари 0
Повезане вијести
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    20h 42m
    14
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    3h 37m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    7h 42m
    0
  • Преминула Вера Гргић
    2h 53m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    7h 46m
    2