Počeli "Dani Duška Trifunovića" u Palama

12.09.2023. 21:49
0
IZVOR: srna.rs

Tradicionalna manifestacija "Dani Duška Trifunovića", posvećena ovom književniku, pjesniku i televizijskom autoru, počela je na Palama muzičko-poetskom večeri sa glumcem Ivanom Bosiljčićem pod nazivom "Naše veče".

Bosiljčić je rekao da tokom nastupa govori njemu dragu poeziju svjetskih i domaćih pjesnika, a večeras centralno mjesto zauzima Duško Trifunović.

- Suština ove večeri je da svaki susret bude autentičan i novi i da se prepoznamo. Znam da se mi znamo sa televizije, ali drugo je kada se sretnemo licem u lice - izjavio je Bosiljčić novinarima.

Prema njegovim riječima, ovo veče zove "Naše veče" jer je podjednako važno i za publiku i za ljude na sceni.

Bosiljčić je pred početak nastupa rekao da se u Istočnom Sarajevu osjeća kao među svojima i da je zadivljen ljepotom Jahorine koju će sigurno vrlo brzo posjetiti sa porodicom.

Direktor Kulturnog centra Pale Slavka Brezo istakla je da 17. put organizuju "Dane Duška Trifunovića" povodom Dana i slave grada Istočno Sarajevo.

- Kulturni centar Pale je prepoznatljiv po ovoj manifestaciji kroz koju njegujemo književnost, pisanu riječ, a od zaborava čuvamo i Duška Trifunovića - naglasila je Brezova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 10m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    1h 27m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 17m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 59m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 37m
    0