Почело донирање хране која је ослобођена плаћања ПДВ-а

03.10.2023. 18:32
0
ИЗВОР: srna.rs

Донација хране вриједна скоро 20.000 КМ, која је у складу са новом законском регулативом ослобођена плаћања ПДВ-а, додијељена је данас у Сарајеву удружењу "Помози.ба" која ће је даље прослиједити јавним кухињама широм БиХ.

Храна ће бити прослијеђена удружењима "Мозак пријатељства" из Бањалуке, "ДХД" из Завидовића, Удружењу младих "Фокус" из Козарске Дубице, "Хоризонт" из Бихаћа, "Мерхамет" из Маглаја и Црвеном крсту Мостар.

Данашња донација резултат је кампање "Нико гладан, нико сам" коју је спровела фондација "Мозаик" у сарадњи са партнерским организацијама, а уз финансијску подршку УСАИД-а.

Директор мисије УСАИД-а у БиХ Кортни Чаб рекла је да је ово историјски успјех, те да ће сутра јавне кухиње у БиХ добити прве донације хране која је ослобођена плаћања ПДВ-а.

Оснивач организације "Помози.ба" Елвир Каралић навео је да је сада процес донирања хране поједностављен, а могућности злоупотребе сведене на минимум.

- Јавиле су нам се многе фирме које тренутно немају храну, али ће је имати, тако да рачунамо на нове донације. Циљ нам је да `Помози.ба` не буде увијек посредник, већ да ојачамо локална удружења која ће послије дистрибуирати храну крајњим корисницима - закључио је Каралић.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 51m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    16h 20m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    13h 19m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    13h 25m
    0