Почело постављање стационираних радара и на подручју Херцеговине

29.01.2022. 18:55
0
ИЗВОР: hercegovinapromo.com

На подручју Полицијске управе Требиње недавно је почело постављање стационираних “Екин” радара који ће вршити контролу саобраћаја на улицама у Херцеговини.

Како су из Полицијске управе рекли за Падрино радио на подручју Полицијске управе Требиње постављено је седам таквих радара.

Два радара постављена су у Требињу, у улици Никшићки пут и у насељу Гељев мост, а један се налази у Билећи, и то у улици Српске војске.

У Гацку се “Екин” налази у мјесту Црноглав, у Невесињу у Улици Рада Радовића, у Берковићима у насељу Раскрсница код ОШ ”Петар ИИ Петровић Његош”, а у Љубињу у Улици Тврдошки пут.

Из Полицијске управе Требиње су напоменули да су локације за постављање савременог радарског система биране критичне тачке из претходног периода на којима су се дешавале саобраћајне незгоде са настрадалим лицима, а циљ овог система је побољшање стања безбједности на подручју ове Полицијске управе.

- Циљ је да првенствено смиривањем саобраћаја на наведеним локацијама директно утичемо на број и тежину саобраћајних незгода, а евидентирањем и санкционисањем почињених прекршаја утичемо на понашање возача у саобраћају и самим тим подигнемо ниво безбједности за све учеснике у саобраћају - навела је портпарол ПУ Требиње Јелена Биберџић.

“Екин” стационарни радари ће осим снимања прекршаја, прекорачења дозвољене брзине, недозвољеног претицања и других прекршајних радњи возилом у саобраћају снимати и обрађивати рок важења регистарских ознака возила.

- Обраду ће радити МУП РС у Бањалуци, а подручне ПС ће моћи преко камера ових радара имати увид у пролазак учесника у саобраћају преко видео надзора како у реаолном времену тако и прегледом снимака из ранијег периода - прецизирала је за Падрино радио Биберџићева.

Стационарни радарски систем има могућности аутоматске детекције брзине, за сва возила у видном пољу, до 320 километара на час, у свим саобраћајним тракама које су у видном пољу радара, у доласку и одласку.

Детектује и непоштовање забране пролаза, односно црвено свјетло, на раскрсницама које су регулисане семафорима.

Како су навели из ПУ Требиње пројекат је још у току реализације, а о пуштању система у рад јавност ће бити благовремено обавијештена.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник "Електро-Херцеговине" животно угрожен након пада са стуба Радник "Електро-Херцеговине" животно угрожен након пада са стуба
Чланови Aнсамбла "Јован Дучић" кренули на ходочашће за страдале у Јабланици Чланови Aнсамбла "Јован Дучић" кренули на ходочашће за страдале у Јабланици
Фотографија аутора из БиХ у ужем избору за календар Свјетске метеоролошке организације Фотографија аутора из БиХ у ужем избору за календар Свјетске метеоролошке организације
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 43m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 45m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 57m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 48m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 42m
    0