Почело суђење родитељима дјечака осумњиченог за убиства у "Рибникару"

29.01.2024. 12:26
0
ИЗВОР: srna.rs

У Вишем суду у Београду данас је почело суђење оцу и мајци дјечака чији су иницијали К.К. који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро дјеце и школског чувара.

У Палату правде у пратњи адвоката дошла је Миљана К, мајка дјечака која је у овом предмету оптужена за држање и ношење оружја, док ће његовог оца Владимира К. довести из притвора у којем се налази од хапшења 3. маја.

Главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић рекао је уочи суђења да очекује законито и фер суђење које ће бити завршено осуђујућом пресудом оптуженим и изрицањем предложених казни затвора.

Суђењу ће присуствовати и двојица поступајућих тужилаца Никола Ускоковић и Иван Јевтић, као и чланови породица убијених, који су у овом предмету оштећени.

На почетку суђења Суд би требало да одлучи о приједлогу Тужилаштва да се са главног претреса искључи јавност због заштите интереса малољетних лица.

Након тога тужилаштво и одбрана би требало да изнесу своја уводна излагања и доказне приједлоге, док би оптужени требло да се изјасне о кривици.

Осим оца Владимира К. и мајке Миљане К. оптужени су и Ратко И, власник стрељачког клуба у којем је К.К, како се сумња, учио да пуца, као и инструктор у том клубу Немања М.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду предложено је да суд Владимира К. осуди на казну затвора од 12 година, мајку Миљану К. на казну затвора од двије и по године, док је за Ратка И. Немању М. предложена казна затвора од по три године.

Владимир К. оптужницом се терети за тешка дјела против опште сигурности, јер јер је свог тринаестогодишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем и водио га у стрељану. Њему се на терет ставља и то што оружје није чувао безбједно, како је то предвиђено законом.

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дечака Миљану К. због недозвољене производње, држања и ношења оружја и експлозивних материја.

Против оца и мајке воде се и два парнична поступка по тужбама чланова породице убијених за накнаду нематеријалне штете због смрти блиског лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 26m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 10m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 55m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 54m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 0m
    0