Почео хорски фестивал "Дани Слоге"

24.11.2022. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Концертом Српског пјевачког друштва "Слога" и Камерног хора - смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у Саборној цркви у Сарајеву вечерас је почео четврти Хорски фестивал "Дани Слоге".

Старјешина Саборне цркве у Сарајеву јереј Немања Ђуреиновић рекао је новинарима да је фестивал хорске музике у Сарајеву значајан не само за православне Србе већ и за читаву заједницу на простору БиХ.

Он је додао да на фестивалу хорови из Србије, Црне Горе и БиХ."Из Србије нам долази академски хор `Колегиум музикум`, један од најбољих академских хорова у Србији, пјевачко друштво храма Светог Саве из Београда и пјевачко друштво `Јединство` из Котора, једно од најстаријих на Балкану", рекао је Ђуреиновић.

Раде Радовић, диригент Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Иточном Сарајеву, истакао је значај оваквих фестивала због чињенице да на њему учествују и хорови из региона.

- Вечерас смо се представили композицијама домаћих аутора Владе Милошевића и Светислава Божића, као и класиком српске духовне музике Корнелија Станковића те композицијама руских и украјинских композитора - навео је Радовић.

Овогодишњи фестивал хорског пјевања, у организацији Српског пјевачког друштва "Слога", посвећен је обиљежавању 150 година од освештања Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву специјализована обука У Источном Сарајеву специјализована обука
Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима Састанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима
Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  4h 50m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  23h 23m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  19h 23m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  20h 26m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  16h 11m
  0