Почео хорски фестивал "Дани Слоге"

24.11.2022. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Концертом Српског пјевачког друштва "Слога" и Камерног хора - смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у Саборној цркви у Сарајеву вечерас је почео четврти Хорски фестивал "Дани Слоге".

Старјешина Саборне цркве у Сарајеву јереј Немања Ђуреиновић рекао је новинарима да је фестивал хорске музике у Сарајеву значајан не само за православне Србе већ и за читаву заједницу на простору БиХ.

Он је додао да на фестивалу хорови из Србије, Црне Горе и БиХ."Из Србије нам долази академски хор `Колегиум музикум`, један од најбољих академских хорова у Србији, пјевачко друштво храма Светог Саве из Београда и пјевачко друштво `Јединство` из Котора, једно од најстаријих на Балкану", рекао је Ђуреиновић.

Раде Радовић, диригент Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Иточном Сарајеву, истакао је значај оваквих фестивала због чињенице да на њему учествују и хорови из региона.

- Вечерас смо се представили композицијама домаћих аутора Владе Милошевића и Светислава Божића, као и класиком српске духовне музике Корнелија Станковића те композицијама руских и украјинских композитора - навео је Радовић.

Овогодишњи фестивал хорског пјевања, у организацији Српског пјевачког друштва "Слога", посвећен је обиљежавању 150 година од освештања Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисати вриједности за које се залагао Момо Капор Промовисати вриједности за које се залагао Момо Капор
У Источном Сарајеву рођена два дјечака У Источном Сарајеву рођена два дјечака
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  20h 53m
  3
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  7h 0m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  8h 36m
  0
 • Стравична несрећа у Калесији: "Голфом" се забио у пумпу
  23h 27m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  20h 4m
  0