Почео мини сајам размјене књига у Источном Сарајеву

07.06.2022. 15:01
0
ИЗВОР: srna.rs

У организацији Матичне библиотеке Источно Сарајево данас је почео дводневни мини сајам размјене књига пред нову школску годину на којем могу да учествују сви који за размјену имају уџбенике, белетристику или стручне књиге.

Простор и штандове за излагање обезбиједила је Матична библиотека, а услове размјене одређују посјетиоци сајма - старо за ново, ново за ново, два класика за један и слично.

Библиотекар у Матичној библиотеци Источно Сарајево, Слађана Братић изјавила је Срни да је ово трећи пут да организују мини сајам размјене књига и уџбеника, а циљ је да што више ученика основних и средњих школа, па и студената, уџбенике који им не требају размијене за оне који ће им бити неопходни у наредној школској години.

- Поучени ранијим искуствима, ове године смо послали позив свим основним и средњим школама на подручју Источног Сарајева како би и наставници анимирали ученике да дођу на сајам - истакла је Братићева.

Матична библиотека учествује и у размјени књига које не користи, односно дупликата. Сајам је отворен за посјетиоце данас до 18.00 часова и сутра од 13.00 до 18.00 на платоу будућег позоришта.

Коментари 0
Повезане вијести
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
„Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији „Тангови“ дјечаци освојили турнир у Холандији
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    7h 58m
    6
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    8h 3m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    8h 55m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    21h 25m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    9h 9m
    0