Почиње јубиларно издање "Егзита"

08.07.2021. 08:47
0
ИЗВОР: СРНА

На новосадској Петроварадинској тврђави вечерас почиње 20. јубиларни "Егзит" - званично један од најбољих музичких фестивала у свијету и Европи, што потврђују имена највећих домаћих, регионалних, свјетских и европских музичких звијезда данашњице које су потврдиле своје учешће, а очекује се да на рођенданском издању свакодневно буде око 40.000 посјетилаца.

Учешће на рођенданском "Егзиту", пред сам његов почетак, отказала је из здравствених разлога Нина Кравиц, али ће умјесто ње наступити ди-џеј Шарлот де Вит и то вечерас на отварању "Денс арене".

Вечерас, између осталих, наступају и Рони Сајз и Ел Ти ДЖеј Бјукем, ди-џеј Снејк, "Буч Кесиди", "Хладно пиво", Амелија Ленс, Марко Луис, "Хелем нејсе".

Друга фестивалска вече резервисана је за "Сабатон", Тајгу, "Ван Гог", Масеа Плекса, Пола Калкбренера, Амиру Медуњанин, "Атеист реп", "Гоблине"...

Посјетиоци ће у суботу, 10. јула, имати прилику да слушају и гледају Асафа Авидана, Робина Шулца, Пола ван Дајка, "Обојени програм", Саторија, "Саншајн", Бориса Брејху и друге извођаче.

Јубиларни "Егзит" ће у недјељу, 11. јула, затворити Дејвид Гета, "Лајбах", "Рундек и екипа", Соломун, Марко Настић, "Лав хантерси", Масимо, Ајс Нигрутин и Тимбе, Ида и "Лолобриђида"...

За највећу журку на Балкану, која обиљежава јубиларно, 20. издање, велико је интересовање публике, посебно из региона, о чему свједочи чињеница да су смјештајни капацитети распродати, поготово у приватном смјештају, хостелима и појединим хотелима.

Према подацима инфо-центара и хотела, током "Егзита" ће доћи највише посјетилаца из Србије и бивше СФРЈ, али и из Француске, Њемачке, Турске, Холандије, Аустрије, Италије, Русије, Египта, Туниса, док је примијетан изостанак великог броја посјетилаца из Енглеске.

Фондација "Егзит" ће имати више еколошких кампања и акција, попут "Рециклирај и освоји", гдје ће посјетиоци добијати поклоне за прикупљених 15 пластичних чаша, флашица, лименки и за ту прилику ће на тврђави бити постављене двије рециклажне станице.

На званичном сајту Фестивала објављене су процедуре за улазак посјетилаца у Петроварадинску тврђаву, а у складу са безбједносним протколом, који је усвојио Кризни штаб Србије, улаз је ограничен само за посјетиоце са такозваним дигиталним зеленим сертификатом - потврду да су вакцинисани или су прележали вирус корона или за оне који имају негативан брзи антигенски или пи-си-ар тест.

Музички фестивал "Егзит" завршава се у недјељу, 11. јула. 

Коментари 0
Повезане вијести
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Пронађено тијело жене у кући Пронађено тијело жене у кући
Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 13m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 9m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 54m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 53m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 5m
    0