Почиње обиљежавање Недјеље Црвеног крста

08.05.2020. 11:28
0
ИЗВОР: Srna

Црвени крст Републике Српске од данас до 15. маја низом активности обиљежиће Недјељу Црвеног крста као најзначајнију традиционалну активност.

Слоган обиљежавања Недјеље Црвеног крста ове године је "Наши волонтери и особље остају на послу за вас. Молимо вас, останите код куће због њих".

-Ове године на Свјетски дан Црвеног крста славимо снагу и резултате наше глобалне мреже, као и допринос особља и волонтера у борби против пандемије вируса корона, те желимо да истакнемо улогу и значај наше организације- саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је припремљено 65 пакета за новорођене бебе у Недјељи Црвеног крста, који ће посредством општинских и градских оранизација бити достављене породилиштима у Републици Српској.

Уз пакет и честитку, Црвени крст Српске свим новорођеним бебама доставља и чланску књижицу, како би мали суграђани од рођења постали њихови чланови.

-Штампано је 40. 000 комада поштанских маркица, 7.500 маркица за грађанство, 1.000 комада за филателисте и 250 кодама плаката. Дистрибуција маркица и плаката у све општинске и градске организације Црвеног крста ове године биће подијељена становништву, корисницима и свим људима са којима волонтери и особље буду остварили контакт. Један дио маркица, уколико услови дозволе, биће одређен и за продају, а од прикупљених средстава биће подржан рад Црвеног крста у наредном периоду- наводи се у саопштењу.

Компанија "Кока-Кола" донирала је 10 дезинфекционих тунела, који ће у Недјељи Црвеног крста бити постављени испред здравствених установа – домова здравља у Републици Српској на десет локација.

Црвени крст Републике Српске истиче да су од почетка појаве вируса корона волонтери и особље ове организације за 13.325 особа пружили неку врсту помоћи, као што је подјела заштитне опреме, пакета хране, хигијене, топлих оброка те обављали куповину и доставу лијекова суграђанима на кућне адресе.

Због појаве вируска корона, на терену је свакодневно ангажовано од 250 до 400 волонтера Црвеног крста и 90 професионалаца, како би дошли до свих људи у потреби, пружили помоћ и подршку.

У саопштењу се наводи да је ова организација добила много донација из Српске и Србије у прехрамбеним и хигијенским артиклима, затим средства за дезинфекцију, што ће бити упућено општинским и градским организацијама по налогу Републичког штаба за ванредне ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15h 17m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 30m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    4h 24m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    4h 1m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    19h 21m
    0