Почиње обиљежавање Недјеље солидарности

15.12.2021. 11:49
0
ИЗВОР: СРНА

Црвени крст Републике Српске ће од данас до 21. децембра обиљежити Недјељу солидарности с циљем подршке најосјетљивијим категоријама друштва.

Ове године Недјеља солидарности обиљежава се под слоганом "У вријеме празника нико не треба бити сам. Празничну радост подијелимо са другима!"

- То је период када интензивирамо наше активности социјално хуманитарног карактера, имајући у виду да је и пандемија вируса корона довела до потребе за снажнијим дјеловањем јер је број корисника помоћи, због ових околности, повећан - саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Све општинске и градске организације Црвеног крста Српске активно ће прикупљати прехрамбене, хигијенске и остале артикле за припрему хуманитарних пакета.

У саопштењу се истиче да Црвени крст, поводом предстојећих празника, жели да обрадује што већи број особа у стању потребе у ово празнично вријеме.

Из Црвеног крста Српске су изразили наду да подршка локалних привредника, фирми и других институција и појединаца неће изостати ни у овом периоду, те да ће својим скромним доприносом уљепшати свакодневицу најрањивијим категоријама друштва.

Коментари 0
Повезане вијести
Републичко такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи на Палама Републичко такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи на Палама
Обиљежавање 30 година Црвеног крста Српске Обиљежавање 30 година Црвеног крста Српске
Црвени крст Републике Српске уручио донацију Болници „Србија“ Црвени крст Републике Српске уручио донацију Болници „Србија“
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  5h 26m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  4h 37m
  0
 • Крађа у Палама
  5h 40m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  4h 41m
  0
 • Приказан документарни филм поводом 30 година Источног Новог Сарајева
  19h 24m
  0