Počinje obilježavanje Nedjelje solidarnosti

15.12.2021. 11:49
0
IZVOR: SRNA

Crveni krst Republike Srpske će od danas do 21. decembra obilježiti Nedjelju solidarnosti s ciljem podrške najosjetljivijim kategorijama društva.

Ove godine Nedjelja solidarnosti obilježava se pod sloganom "U vrijeme praznika niko ne treba biti sam. Prazničnu radost podijelimo sa drugima!"

- To je period kada intenziviramo naše aktivnosti socijalno humanitarnog karaktera, imajući u vidu da je i pandemija virusa korona dovela do potrebe za snažnijim djelovanjem jer je broj korisnika pomoći, zbog ovih okolnosti, povećan - saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Sve opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Srpske aktivno će prikupljati prehrambene, higijenske i ostale artikle za pripremu humanitarnih paketa.

U saopštenju se ističe da Crveni krst, povodom predstojećih praznika, želi da obraduje što veći broj osoba u stanju potrebe u ovo praznično vrijeme.

Iz Crvenog krsta Srpske su izrazili nadu da podrška lokalnih privrednika, firmi i drugih institucija i pojedinaca neće izostati ni u ovom periodu, te da će svojim skromnim doprinosom uljepšati svakodnevicu najranjivijim kategorijama društva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti Lazić: Obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta nizom aktivnosti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 16m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    5h 40m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    3h 55m
    10
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 24m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    5h 34m
    0