Почиње отворено суђење Беливуку

17.10.2022. 10:49
0
ИЗВОР: srna.rs

Пред Специјалним судом у Београду данас почиње суђење отворено за јавност Вељку Беливуку званом Веља Невоља, Марку Миљковићу и осталим припадницима њихове криминалне групе, који су оптужени за најтежа кривична дјела.

Након што је претходно одржано неколико претреса и припремно рочиште иза затворених врата, на којем су тужилаштво и одбрана износили своје доказне приједлоге, сада ће сви оптужени имати прилику да детаљно изнесу своје одбране, преносе београдски медији.

Сви оптужени, осим оних који су склопили са тужилаштвом споразум о признавању кривице, изјаснили су се да нису криви.

Одбрана је оспоравала и фотографије на којима се виде тијела жртава, али и оне на којима су поједини оптужени, тврдећи да је ријеч о фото-монтажи.

Беливук и Миљковић су негирали оптужбе, наводећи да ни за једно убиство које им се ставља на терет као доказ не постоји тијело, а за све оно што је пронађено у кући у Ритопеку, код Београда, индустријска машина за мљевење меса, ДНК трагови убијених и други докази, кажу да су подметнути.

За Беливука, Миљковића и још неке чланове групе затражена је казна доживотне робије.

Беливук, Миљковић и чланови групе ухапшени су почетком фебруара прошле године, а оптужница их на 322 стране терети од удруживања ради вршења кривичних дјела, силовања, отмице, па до нелегалне трговине наркотицима и оружјем и пет убистава - Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића, Милана Љепоје, Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића Пукија.

У априлу ове године Тужилаштво је подигло још једну отпужницу којом су обухваћена убиства Николе Митића и Горана Михајловића.

До сада су тројица оптужених добили статус свједок-окривљени и то Бојан Хрватин, Никола Спасојевић и Срђан Лалић.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 40m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 32m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    12h 23m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    16h 8m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    7h 15m
    4