Почиње уништавање одузетих возила у БиХ

27.10.2019. 12:43
0
ИЗВОР: СРНА

Уништавање одузетих возила, која су се више од 15 година налазила по складиштима широм БиХ, почеће у наредних 30 дана.

У том периоду биће уништено 889 возила од укупно 2.703 правоснажно одузета и предвиђена за уништавање, пише "Аваз".

Портпарол Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ Ратко Ковачевић рекао је да је ријеч о 460 возила у Регионалном центру УИО у Мостару и 429 возила у регионалном центру у Сарајеву, те да би њихово уништавање требало да почне за петнаестак дана.

За уништавање путничких возила, која су одузета због царинских прекршаја и годинама су стајала ускладиштена широм БиХ, као најповољенијег понуђача УИО је одабрала "МЗ компани" из Мостара.

Ковачевић је навео да ће Управа формирати двије комисије које ће пратити примопредају и уништавање возила, а у припреми је и нови тендер за за одабир најповољнијег понуђача за уништавање возила која се налазе у регионалним центрима Бањалука и Тузла.

-Возила треба уништити зато што никад нису, а ни сада не испуњавају услове за увоз у царинско подручје БиХ и за даљу продају - појаснио је Ковачевић.

Међу возилима која ће бити уништена су и она којима су преправљени бројеви шасије и мотора, као и возила на којима су извршени прекршаји или кривична дјела.

Коментари 0
Повезане вијести
Управа за индиректно опорезивање БиХ за најам возила даје 5,9 милиона КМ Управа за индиректно опорезивање БиХ за најам возила даје 5,9 милиона КМ
Тесла повлачи скоро 1,7 милиона возила Тесла повлачи скоро 1,7 милиона возила
На цестама у БиХ 38% аутомобила је старије више од двије деценије На цестама у БиХ 38% аутомобила је старије више од двије деценије
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    5h 19m
    5
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    3h 10m
    0
  • Све здравствене користи кестена
    5h 9m
    0
  • Метеоролози објавили какво нас вријеме чека ове седмице
    17h 32m
    0
  • Камиони са снимком о злостављању Срба на КиМ крстаре улицама Њујорка (ВИДЕО)
    16h 51m
    7