Почињу "Поетски дани Даре Секулић" у Источном Сарајеву

11.04.2022. 14:19
0
ИЗВОР: katera.news

У организацији Културног центра Источно Ново Сарајево, Матичне библиотеке Источно Сарајево и Форум театра сутра, 12. априла 2022. године биће отворени "Поетски дани Даре Секулић 2022".

Ова дводневна манифестација, која ће бити затворена 13. априла, обиљежиће одржавање научног скупа "Стваралаштво Даре Секулић", Округлог стола "О поетици Даре Секулић", изложба "Сретна скитница", умјетничко вече, обиљежавање годишњице крај њене вјечне куће, културни програм у амфитеатру на Тврдимићима и емитовањем документарног филма "Врелце" аутора Витомира Митрића.

Дара Секулић је била српска пјесникиња, која ја већи дио живота провела у Сарајеву, а преминула 12. априла 2021. године у Источном Сарајеву.

Рођена је у Кордунском Љесковцу, у садашњој Хрватској, а у Сарајево се доселила 1953. године, гдје је живјела до 1992. године, када са четворо унучади одлази у избјеглиштво у Српско Сарајево, данас Источно Сарајево.

Била је члан Српског интелектуалног форума Источно Сарајево. Њене пјесме су заступљене у многим антологијама српске поезије, а преведене су и на друге језике.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 56m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 52m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 56m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 49m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 46m
    0