Počinju "Poetski dani Dare Sekulić" u Istočnom Sarajevu

11.04.2022. 14:19
0
IZVOR: katera.news

U organizaciji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, Matične biblioteke Istočno Sarajevo i Forum teatra sutra, 12. aprila 2022. godine biće otvoreni "Poetski dani Dare Sekulić 2022".

Ova dvodnevna manifestacija, koja će biti zatvorena 13. aprila, obilježiće održavanje naučnog skupa "Stvaralaštvo Dare Sekulić", Okruglog stola "O poetici Dare Sekulić", izložba "Sretna skitnica", umjetničko veče, obilježavanje godišnjice kraj njene vječne kuće, kulturni program u amfiteatru na Tvrdimićima i emitovanjem dokumentarnog filma "Vrelce" autora Vitomira Mitrića.

Dara Sekulić je bila srpska pjesnikinja, koja ja veći dio života provela u Sarajevu, a preminula 12. aprila 2021. godine u Istočnom Sarajevu.

Rođena je u Kordunskom Ljeskovcu, u sadašnjoj Hrvatskoj, a u Sarajevo se doselila 1953. godine, gdje je živjela do 1992. godine, kada sa četvoro unučadi odlazi u izbjeglištvo u Srpsko Sarajevo, danas Istočno Sarajevo.

Bila je član Srpskog intelektualnog foruma Istočno Sarajevo. Njene pjesme su zastupljene u mnogim antologijama srpske poezije, a prevedene su i na druge jezike.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Jovan Katić stari-novi načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić stari-novi načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo
U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    19h 51m
    0
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    13h 1m
    2
  • Ko su izborni pobjednici u Srpskoj?
    22h 39m
    0
  • Svijet nije vidio "luđeg" diktatora
    23h 3m
    5
  • U kući pronađeno beživotno tijelo žene
    20h 48m
    0