Почињу припремни радови за изградњу ауто-пута Сарајево - Београд

01.09.2019. 11:21
0
ИЗВОР: СРНА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић најавила је да данас и сутра почињу припремни радови за изградњу ауто-пута Београд-Сарајево.

-Пут Сремска Рача–Кузмин је део наше везе са БиХ, са Сарајевом, јако је важан. Припремни радови већ почињу данас и сутра. Турска компанија ће заједно са српским компанијама радити овај део пута - изјавила је Михајловићева за РТС.

Она је додала да се упоредо ради и пројектно-техничка документација другог дијела прстена са БиХ, дионица од Пожеге до Котромана, дуга 63 километара.

-То је само један од ауто-путева које почињемо да радимо ове године. У мају смо почели да радимо Прељина–Пожега. Много нам је важна та деоница, јер се одатле рачвамо за Црну Гору и БиХ - објаснила је Михајловићева.

Она је истакла како нема никакве дилеме куда иде траса ауто-пута, као и да су око двије и по године потребне да се радови заврше.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 24m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    6h 35m
    8
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    22h 21m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 43m
    0
  • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
    5h 11m
    0