Почињу припремни радови за изградњу ауто-пута Сарајево - Београд

01.09.2019. 11:21
0
ИЗВОР: СРНА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић најавила је да данас и сутра почињу припремни радови за изградњу ауто-пута Београд-Сарајево.

-Пут Сремска Рача–Кузмин је део наше везе са БиХ, са Сарајевом, јако је важан. Припремни радови већ почињу данас и сутра. Турска компанија ће заједно са српским компанијама радити овај део пута - изјавила је Михајловићева за РТС.

Она је додала да се упоредо ради и пројектно-техничка документација другог дијела прстена са БиХ, дионица од Пожеге до Котромана, дуга 63 километара.

-То је само један од ауто-путева које почињемо да радимо ове године. У мају смо почели да радимо Прељина–Пожега. Много нам је важна та деоница, јер се одатле рачвамо за Црну Гору и БиХ - објаснила је Михајловићева.

Она је истакла како нема никакве дилеме куда иде траса ауто-пута, као и да су око двије и по године потребне да се радови заврше.

Коментари 0
Повезане вијести
Продужен притвор оцу дјечака који је починио масовно убиство у школи Продужен притвор оцу дјечака који је починио масовно убиство у школи
Сутра у Београду "Романијско вече" Сутра у Београду "Романијско вече"
Дјечак који је тешко рањен у пуцњави у "Рибникару" отпутовао у Чикаго на лијечење Дјечак који је тешко рањен у пуцњави у "Рибникару" отпутовао у Чикаго на лијечење
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  19h 59m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  20h 22m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  21h 12m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  14h 0m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  21h 37m
  0