Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини

28.03.2024. 08:59
1
ИЗВОР: srna.rs

Културно-спортска манифестација "Сусрети спрских земаља" почиње данас на Јахорини, а окупиће више од 230 учесника из Републике Српске, Србије, Сјеверне Македоније и Хрватске.

Манифестација ће трајати до недјеље, 31. марта.

Манифестацију ове године, с обзиром на три деценије трајања, прати симболични слоган "30 година постојимо у саборности Србије и Српске", а свечано отварање је у суботу, 30. марта, на Палама.

За сутра је најављено скијашко такмичење у дисциплини велеслалом на стази Пољица, а за 17.00 часова у Културном центру Источно Сарајево биће уприличена академија посвећена годишњици упокојења српског пјесника Добрице Ерића.

Идеја и припреме за манифестацију "Сусрет српских земаља" почели су 1994. године, а први "Сусрети" организовани су ратне 1995. године и од тада уз културне, спортске и хуманитарне садржаје сваке године окупљају Србе из региона и дијаспоре, са изузетком прекида током НАТО агресије на СРЈ 1999. године и пандемије вируса корона током 2020 и 2021. године.

"Сусрети српских земаља" одржавају се у организацији Удружења за одбрану ћирилице "Добрица Ерић" из Београда, Представништва Републике Српске у Србији и уз помоћ дугогодишњих пријатеља манифестације.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    DJUKA 28.03.2024. 09:42
    Teško nama đe su nam Crnogorci. Dolaze Hrvati i Makedonci a nema braće iz Crne Gore. Nešto tu ne štima.
    Mora da su SNSD Srbi pravili pozivnice.
Повезане вијести
Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота Grand Off-road Tour 2024 – спој незаборавне авантуре и природних љепота
Прекид електричне енергије у Палама Прекид електричне енергије у Палама
Општина Трново: Земља на Јахорини је општинска и нећемо одустати од спровођења регулационог плана у складу са законом Општина Трново: Земља на Јахорини је општинска и нећемо одустати од спровођења регулацио...
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    10h 21m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    11h 56m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    20h 20m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 17m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 0m
    9