Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини

28.03.2024. 08:59
1
ИЗВОР: srna.rs

Културно-спортска манифестација "Сусрети спрских земаља" почиње данас на Јахорини, а окупиће више од 230 учесника из Републике Српске, Србије, Сјеверне Македоније и Хрватске.

Манифестација ће трајати до недјеље, 31. марта.

Манифестацију ове године, с обзиром на три деценије трајања, прати симболични слоган "30 година постојимо у саборности Србије и Српске", а свечано отварање је у суботу, 30. марта, на Палама.

За сутра је најављено скијашко такмичење у дисциплини велеслалом на стази Пољица, а за 17.00 часова у Културном центру Источно Сарајево биће уприличена академија посвећена годишњици упокојења српског пјесника Добрице Ерића.

Идеја и припреме за манифестацију "Сусрет српских земаља" почели су 1994. године, а први "Сусрети" организовани су ратне 1995. године и од тада уз културне, спортске и хуманитарне садржаје сваке године окупљају Србе из региона и дијаспоре, са изузетком прекида током НАТО агресије на СРЈ 1999. године и пандемије вируса корона током 2020 и 2021. године.

"Сусрети српских земаља" одржавају се у организацији Удружења за одбрану ћирилице "Добрица Ерић" из Београда, Представништва Републике Српске у Србији и уз помоћ дугогодишњих пријатеља манифестације.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    DJUKA 28.03.2024. 09:42
    Teško nama đe su nam Crnogorci. Dolaze Hrvati i Makedonci a nema braće iz Crne Gore. Nešto tu ne štima.
    Mora da su SNSD Srbi pravili pozivnice.
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
У Палама наступили фолклораши из Српске, Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније У Палама наступили фолклораши из Српске, Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 30m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 45m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 36m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    21h 3m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    22h 55m
    0