Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini

28.03.2024. 08:59
1
IZVOR: srna.rs

Kulturno-sportska manifestacija "Susreti sprskih zemalja" počinje danas na Jahorini, a okupiće više od 230 učesnika iz Republike Srpske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Manifestacija će trajati do nedjelje, 31. marta.

Manifestaciju ove godine, s obzirom na tri decenije trajanja, prati simbolični slogan "30 godina postojimo u sabornosti Srbije i Srpske", a svečano otvaranje je u subotu, 30. marta, na Palama.

Za sutra je najavljeno skijaško takmičenje u disciplini veleslalom na stazi Poljica, a za 17.00 časova u Kulturnom centru Istočno Sarajevo biće upriličena akademija posvećena godišnjici upokojenja srpskog pjesnika Dobrice Erića.

Ideja i pripreme za manifestaciju "Susret srpskih zemalja" počeli su 1994. godine, a prvi "Susreti" organizovani su ratne 1995. godine i od tada uz kulturne, sportske i humanitarne sadržaje svake godine okupljaju Srbe iz regiona i dijaspore, sa izuzetkom prekida tokom NATO agresije na SRJ 1999. godine i pandemije virusa korona tokom 2020 i 2021. godine.

"Susreti srpskih zemalja" održavaju se u organizaciji Udruženja za odbranu ćirilice "Dobrica Erić" iz Beograda, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i uz pomoć dugogodišnjih prijatelja manifestacije.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    DJUKA 28.03.2024. 09:42
    Teško nama đe su nam Crnogorci. Dolaze Hrvati i Makedonci a nema braće iz Crne Gore. Nešto tu ne štima.
    Mora da su SNSD Srbi pravili pozivnice.
Povezane vijesti
Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota Grand Off-road Tour 2024 – spoj nezaboravne avanture i prirodnih ljepota
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Opština Trnovo: Zemlja na Jahorini je opštinska i nećemo odustati od sprovođenja regulacionog plana u skladu sa zakonom Opština Trnovo: Zemlja na Jahorini je opštinska i nećemo odustati od sprovođenja regulacio...
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    7h 10m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    17h 9m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 45m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    16h 6m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 49m
    9