Под којим условима ћемо моћи ићи код специјалиста у болницама

27.04.2020. 21:30
0
ИЗВОР: Srpska.info

Домови здравља и болнице у Српској од 1. маја треба да врате у рад специјалистичке и субспецијалистичке здравствене услуге, са око 50 одсто капацитета у односу на претходни период, те у складу са приоритетима.

Овај закључак донио је Републички штаб за ванредне ситуације, а пацијенти који ће се запутити у амбуланте треба да имају у виду и ове мјере.

Тако ће и домови здравља и болнице морати да организују строги режим наручивања пацијената, а дужни су и да проводе тријажу пацијената на Covid-19и у случају сумње обавезно да то пријаве у хигијенско-епидемиолошку службу дома здравља.

Сваког пацијента ће здравствени радници “третирати” као потенцијално зараженог и у складу са тим мораће да носе личну заштитну опрему.

За пацијенте ће обавезно бити коришћење маске, затим поштовање мјере физичке дистанце од два метра и мјера личне и респираторне хигијене.

Ове установе ће морати да обезбједе и писана упутства за пацијенте на видном мјесту у чекаоници, као што су постери и промотивни флајери.

Осим тога, обавезни су да појачају хигијенске мјере прања и дезинфекције површина, просторија и прибора за рад, а планиран је и појачан инспекцијски надзор над спровођењем мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
Смјене директора у три болнице у Српској Смјене директора у три болнице у Српској
Преминуо храбри љекар из Требиња Преминуо храбри љекар из Требиња
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    11h 23m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    23h 23m
    10
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    8h 52m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    8h 10m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    3h 6m
    0