Под надзором 16 полицајаца и још три лица

18.07.2023. 12:19
0
ИЗВОР: srna.rs

Под надзор Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона стављено је 16 полицијских службеника Полицијске станице Какањ и још три лица, док је за једним лицем расписана потрага, рекао је Срни портпарол Управе полиције овог МУП-а Елведин Фишек поводом акције “Мета два”, која се од јутрос спроводи у овом кантону.

Фишек је истакао да је ријеч о акцији борбе против организованог криминала и корупције која је резултат вишемјесечних оперативних активности полицијских службеника Управе полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона.

- Акцијом је обухваћено 20 особа, од којих једна која није полицијски службеник тренутно није доступна, а преосталих 19 особа, од којих су 16 полицијски службеници, под надзором су наших службеника. Тренутно се врше претреси на 20 локација чији је циљ проналазак и одузимање предмета који ће бити кориштени као докази у кривичном поступку против 20 лица која су мета ове акције - рекао је Фишек.

Он је додао да се врше претреси стамбених објеката, аутомобила и простора који су користили у Полицијској станици Какањ.

Све особе које су мета ове акције сумњиче се за извршење кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, у вези са кривичним дјелима злуопотреба службеног положаја или овлаштења, кривичних дјела примање дара и других облика користи, одавање службене тајне, неовлаштена производња и промет дроге и тешка крађа.

Акција и претреси се реализују по наредбама општинских судова у Зеници и Какњу, а полицијски тимови дјелују у сарадњи и под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона и координацији са полицијским службеницима Агенције за истраге и заштиту.

По окончању претреса, ухапшени ће бити спроведени на даљу криминалистичку обраду у Управу полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона, те након тога, уз извјештаје, даље на поступање Тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

Фишек је напоменуо да с обзиром на то да се сумњиче и активни полицијски службеници, да ова акција представља снажан и енергичан одговор на сузбијање коруптивних радњи међу полицијским службеницима, те процесуирање и документовање свих недозвољених радњи за које се сумњиче полицијски службеници.

- По окончању активности, моћи ћемо да потврдимо више информација о резултатима акције, као и поступању са лицима која су мета акције - рекао је Фишек.

Коментари 0
Повезане вијести
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот Колико је данас тешко стећи нормалне услове за живот
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    15h 0m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    15h 14m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    15h 6m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    17h 31m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 55m
    0