Подигнута оптужница против девет лица за злочин на подручју Сокоца

18.12.2020. 12:05
0
ИЗВОР: СРНА

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против девет лица због злочина против човјечности у соколачком селу Новосеоци у септембру 1992. године.

Оптужени су Милан Тупајић /66/, Драгомир Обрадовић /70/, Момчило Пајић /65/, Алекса Гордић /52/, Миладин Гашевић /59/, Момир Кезуновић /63/, Бранислав Кезуновић /61/, Жељко Гашевић /52/ и Јадранко Шука /63/.

Из Тужилаштва је саопштено да се оптужени терете за напад на село Новосеоци и убиство 45 цивила бошњачке националности у септембру 1992. године.

За злочин у Новосеоцима, Тужилаштво БиХ води истрагу и против осумњиченог Радислава Крстића, којег је Хашки трибунал раније осудио и налази се на издржавању казне.

У саопштењу се наводи да Тужилаштво БиХ заједно са партнерским институцијама и агенцијама, предузело је активности на лоцирању једног осумњиченог који се налази на подручју Канаде, те су остварени контакти са канадским властима и предузете активности са циљем изручења наведеног осумњиченог правосуђу БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 52m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 34m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 7m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 41m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 26m
    3