Подигнута оптужница против министра унутрашњих послова Лукача

02.04.2021. 11:16
16
ИЗВОР: Srpska.info

Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против Драгана Лукача, министра унутрашњих послова Републике Српске због угрожавања безбједности у то вријеме народног посланика Драшка Станивуковића, сазнаје Српскаинфо.

Оптужница је достављена Основном суду у Бањалуци на потврђивање.

Према наводима из оптужнице, министар унутрашњих послова је у децембру 2019. године за вријеме Девете посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске вријеђао Станивуковића, а затим га ударио отвореном шаком по лицу.

Према Кривичном законику Републике Српске, Лукачу пријети казна до двије године затвора.

Коментари 16
  • Generic placeholder image
    gago 04.04.2021. 18:48
    За "нај" - Ја имам очи и одлично видим! Преиспитај себе,од кога добијаш "поуздане" информације о односу Додика и Вучића. Користи свој мозак,не дозволи да ти тзв опозиција намеће закључке;њима требаш само да заузму позицију! У принципу не вјерујем политичарима, патриота међу њима нема, остали су само комплексаши и халапљивци! Ово садашње стање је максимум што ми као мали народ (са доста душмана!) можемо остварити. Кад би Руси у РС инсталирали своју војну базу,могли би се нећему бољем надати!
  • Generic placeholder image
    Haj 04.04.2021. 17:30
    Gago imas li oci i mozak da vidis kako pravu politiku za narod vodi nas predsjednik Vucic,a kako vodi Dodik.Ponasa se najslicnije Milosevicu.Bahatost i neumjerenost nisu vrline pravog politicara.
  • Generic placeholder image
    gago 04.04.2021. 14:52
    За "нај" - Баш си ме насмијао;ти вицеви (о пропасти СНСД-а и Додика!) да БН ТВ и медија мх федерације су стварно релаксирајући у ова тешка времена! Истина је сасвим другачија од оне коју ти сервира тзв опозиција; претпостављам да знаш ко има апсолутну власт у РС и на сваким изборима све више посланика! Иначе,не припадам ни једној партији, имам своје очи и мозак да видим реално стање у РС!
  • Generic placeholder image
    Haj 03.04.2021. 21:10
    E gago,gago ti si SNSD-eovac kome je mozak ispran. Ali na srecu svakim danom sve vise se vidi kako tvoja stranka srlja u propast. Ni opozicija nista nije bolja sem sto ima par mladih korektnih ljudi kao sto je Stanivukovic.
    Mislim da i visa srpska politika u BG to polako prepoznaje i obucava.
    Daj boze na srecu svih nas!
  • Generic placeholder image
    Re gago 03.04.2021. 20:27
    Rece neko: A zar nas vec nije srpski clan predsjednistva uveo u NATO!?
    Zar ste zaboravili!?
    Sjetite se kako je formirana vlast na nivou BiH.
    SNSD i Mile potpisali pa podmetnuli Narodnoj Skupstini RS skracen dokument na usvsjanje.

    Hahahahahah
    A mi se Kao nesta koprcamo.
    Smjesni ste, a mene je sramota sto Sam trunuo ovdje od 92 do danas
  • Generic placeholder image
    gago 03.04.2021. 20:11
    Вама који покушавате оправдати дилетантско понашање тајкуновог синчића Драшка, највећа сметња за реалност је Лукачева припадност СНСД-у и вјерујем да би ви много насилније реаговали да сте били на мјесту министра Лукача! И шта би са Радмановићевим потписом?! Још једна "патка" тзв опозиције за наивне;и из НАТО-а су признали да ништа битно није потписано! Сарадња какву имају скоро са свим државама ...
  • Generic placeholder image
    Pale 2 03.04.2021. 19:14
    A taj isti ministar je pokazivao silu kada je poslaniku upucivao prijetnju,,hajde dodji ovamo,, u skupstinskoj sali.
  • Generic placeholder image
    gago 03.04.2021. 19:12
    Неутралац, објасни како би ти реаговао? Опомињан је неколико пута, намјерно је ишао да направи инцидент а није добио адекватан одговор на своје кловновско понашање! Осим ако ниси присталица НАТО пакта, шта би му ти урадио?
  • Generic placeholder image
    Pale 2 03.04.2021. 19:12
    Gospodine Gago to sto poslanik mase zastavom NATO-a da bi ukazao na potpis Radmanovica koji je podrzao prilaz toj organizaciji,a onda ta ista partija kojoj on pripada zestoko napada tu istu organizaciju,ne znaci da poslanik provocira nego da ukazuje na nedosljednost jedne politike. Ministar je i ranije bio pred sudom zbog fizickih napada dakle radi se o bahatoj i primitivnoj licnosti.
    U tome je poenta!
  • Generic placeholder image
    Neutralac 03.04.2021. 17:21
    I Ako je provocirao I mahao kao sto kazes "gago" to nije razlog ni opravdanje da mozes da samaras I ponasas se bahato,ko sto se Lukac ponasao. Postojao je drug nacin da se Drasko sankcionise...
  • Generic placeholder image
    gago 03.04.2021. 15:35
    Pale - Ти од мржње не можеш ни мозак укључити! Постоји снимак гдје се види Драшково провоцирање чланова СНСД-а махањем заставом терористичког НАТО пакта! Шта је Драшко радио испред Лукача?! Зашто ,и поред упозорења,није био на свом мјесту? Паметном доста ...
  • Generic placeholder image
    Srboljub 03.04.2021. 13:35
    Nedovoljno, da je bolje ne bi mu iz šehera prve čestitke na izbor stigle, senad ga uči šta je bilo u Jasenovcu, čemer srpski.
  • Generic placeholder image
    Pale 03.04.2021. 12:59
    Ministar je bio gost u zakonodavnom domu(Narodnoj skupstini),a Stanivukovic narodni poslanik dakle na svom radnom mjestu. Nista se tu nije desilo od strane Stanivukovica koji kao poslanik ima pravo da iznese svoje misljenje,ali ministar ne moze umisljati da ako je ministar unutrasnjih poslova moze da radi sta hoce. U ocima mu se vidi bahatost i primitivizam. Ako ima pravne drzave i vladavine zakona u RS evo sad neka se pokaze. Ministar treba da odgovara za krivicno djelo i da to bude primjer kako smo svi jednaki pred zakonom,u suprotnom ce ovo biti RS bezakonja i nejednakosti!
  • Generic placeholder image
    Mili 02.04.2021. 23:26
    Malo je onoj bijedi da ga ubiju kako se on samo ponasa on misli da mu je RS babovina koju je babo stekao zn se kako.
  • Generic placeholder image
    gago 02.04.2021. 15:50
    Тугомире, шта је Станивуковић радио испред министра Лукача? Вјерујем да ни ти Драшку не би опростио онако кловновско понашање у Народној скупштини РС!
  • Generic placeholder image
    Tugomir 02.04.2021. 14:57
    Zamisli kako tuce kada nije na javnom mjestu?!
Повезане вијести
Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске? Ко ће одговарати због погибије двије жене из Српске?
Соколац: Ухапшен због вербалних пријетњи, приликом претреса пронађена муниција Соколац: Ухапшен због вербалних пријетњи, приликом претреса пронађена муниција
Гранични полицајци БиХ оптужени за 39 марака мита Гранични полицајци БиХ оптужени за 39 марака мита
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    15m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    7h 50m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    10h 4m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    10h 52m
    0
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    2h 22m
    0