Подигнута оптужница за недозвољен промет цигарета

15.06.2020. 11:12
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Миљана Кулића (45) из Фоче која га терети да је у два наврата покушао неовлаштено прометовати већом количином акцизних производа, са намјером да цигарете стави у продају на илегалном тржишту.

Оптужени се терети да је на магистралном путу Фоча-Сарајево у пртљажнику и скровитим мјестима скривеним у путничком моторном возилу којим је управљао превезао више од 6.000 паклица цигарета разних марки без одговарајућих акцизних маркица државе БиХ, које је намјеравао ставити у продају.

Цигарете су пронађени приликом контроле коју су провели полицијски службеници МУП-а РС, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оптужници се наводи да је оптужени поступио супротно члану 25. став 1. Закона о акцизама у БиХ јер се наведене духанске прерађевине, у смислу одредби  Закона о акцизама у БиХ, сматрају акцизним производом и прије стављања у промет морају бити обиљежене акцизним маркицама на начин прописан порезним законодавством БиХ.

-Оптужени се терети да је починио кривично дјело - недозвољени промет акцизних производа из члана 210а. став 1. КЗ-а БиХ, у вези са чланом 26., а све у вези са чланом 54. истог Закона- наведено је у Тужилаштву.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Војници разоружани, па изрешетани у Чемерну Војници разоружани, па изрешетани у Чемерну
Оптужница против Рамиза Дураковића због ратног злочина против српских цивила Оптужница против Рамиза Дураковића због ратног злочина против српских цивила
Тужилаштво БиХ подигло још једну оптужницу за злочин у Јошаници Тужилаштво БиХ подигло још једну оптужницу за злочин у Јошаници
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    11h 1m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    12h 50m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    7h 19m
    14
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    7h 6m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    10h 28m
    2