Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске

10.05.2024. 18:11
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Преставници 23 џудо клубова који чине већину и поједини чланови Џудо савеза Републике Српске поднијели су захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине савеза на којој би било дискутовано о актуелним проблемима.

Сједница би требало да буде одржана у Бањалуци 18. маја од 12 часова.

Покретачи иницијативе су истакли како је све урађено у складу са важећим актима и прописима док су прикупили потписе већине чланова скупштине како би одржали сједницу.

- Већ смо напоименули да је разлог заказивања скупштине да је кроз наш Савез прешло преко 750.000 марака у посљедње двије године и још много пара, кеша, које нису приказане у благајни Џудо савеза. То су паре од европских купова 2022. из Бањалуке и 2023. године у Палама као и наш џудо камп у Требињу који је био најскупљи камп од свих спортиста. Министарство породице и спорта одредило је цијену од 210 марака, а џудсити су плаћали 280 марака. Поред тога имамо и сва та кеш средства за полагање мајсторских појасева који нису приказани бар у у оном тренутку када смо ми вршили контролу рада ЏС РС - рекао је тренер ЏК Соко М из Прњавора Живко Милијаш.

Члан иницијативног одбора тијела Џудо савеза Републике Српске за одржавање ванредне сједнице скупштине Савеза и спортски директор ЏК "Стеван Марковић" из Шипова Миле Матијевић вјерује да ће све проћи у складу са прописима.

- Желимо да Џудо савез Републике Српске у новом преуређеном, правном прије свега, сазиву постане легитиман и легалан. Да скупштина као највиши орган управљања ЏС има своју легитимацију. Да се делегати не доводе из кафане и са улице како ко наиђе него да буду мандатни делегати како је то предвиђено статутом. Ми ћемо на ванредној скупштини коју иницирамо и за коју смо сигурни да ће бити одржана у складу са статутом прије свега извршити анализу извјештаја о раду. Велики новац је прошао кроз рачуне Џудо савеза, а клубови не знају ништа или врло мало од тога. Желимо да свака марка који улази у џудо спорт да буде потрошен на намјенски начин и да клубови знају, а не да о томе одлучују мали кругови људи - навео је Матијевић.

Милан Зубовић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    BULS 10.05.2024. 23:25
    Руководство кадрового агентство BULS по поиску персонала согласовало вам скидку 30% до конца май.
    Для получения скидки сообщите эту информацию вашему персональному менеджеру.
    Номер телефона:+7 (499) 399-37-23.
    Сайт: buls.ru
Повезане вијести
Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
Скупштина Џудо савеза Српске без кворума Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    14h 35m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    14h 40m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    15h 32m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    15h 46m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    9h 8m
    0