Podnesen zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Džudo saveza Republike Srpske

10.05.2024. 18:11
1
IZVOR: glassrpske.com

Prestavnici 23 džudo klubova koji čine većinu i pojedini članovi Džudo saveza Republike Srpske podnijeli su zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine saveza na kojoj bi bilo diskutovano o aktuelnim problemima.

Sjednica bi trebalo da bude održana u Banjaluci 18. maja od 12 časova.

Pokretači inicijative su istakli kako je sve urađeno u skladu sa važećim aktima i propisima dok su prikupili potpise većine članova skupštine kako bi održali sjednicu.

- Već smo napoimenuli da je razlog zakazivanja skupštine da je kroz naš Savez prešlo preko 750.000 maraka u posljednje dvije godine i još mnogo para, keša, koje nisu prikazane u blagajni Džudo saveza. To su pare od evropskih kupova 2022. iz Banjaluke i 2023. godine u Palama kao i naš džudo kamp u Trebinju koji je bio najskuplji kamp od svih sportista. Ministarstvo porodice i sporta odredilo je cijenu od 210 maraka, a džudsiti su plaćali 280 maraka. Pored toga imamo i sva ta keš sredstva za polaganje majstorskih pojaseva koji nisu prikazani bar u u onom trenutku kada smo mi vršili kontrolu rada DžS RS - rekao je trener DžK Soko M iz Prnjavora Živko Milijaš.

Član inicijativnog odbora tijela Džudo saveza Republike Srpske za održavanje vanredne sjednice skupštine Saveza i sportski direktor DžK "Stevan Marković" iz Šipova Mile Matijević vjeruje da će sve proći u skladu sa propisima.

- Želimo da Džudo savez Republike Srpske u novom preuređenom, pravnom prije svega, sazivu postane legitiman i legalan. Da skupština kao najviši organ upravljanja DžS ima svoju legitimaciju. Da se delegati ne dovode iz kafane i sa ulice kako ko naiđe nego da budu mandatni delegati kako je to predviđeno statutom. Mi ćemo na vanrednoj skupštini koju iniciramo i za koju smo sigurni da će biti održana u skladu sa statutom prije svega izvršiti analizu izvještaja o radu. Veliki novac je prošao kroz račune Džudo saveza, a klubovi ne znaju ništa ili vrlo malo od toga. Želimo da svaka marka koji ulazi u džudo sport da bude potrošen na namjenski način i da klubovi znaju, a ne da o tome odlučuju mali krugovi ljudi - naveo je Matijević.

Milan Zubović

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    BULS 10.05.2024. 23:25
    Rukovodstvo kadrovogo agentstvo BULS po poisku personala soglasovalo vam skidku 30% do konca maй.
    Dlя polučeniя skidki soobщite эtu informaciю vašemu personalьnomu menedžeru.
    Nomer telefona:+7 (499) 399-37-23.
    Saйt: buls.ru
Povezane vijesti
Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    13h 11m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    13h 16m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    14h 8m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    14h 22m
    0
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    7h 44m
    0