Поднијет извјештај Тужилаштву БиХ против 17 лица због трговине кокаином

27.12.2022. 17:11
1
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске поднијело је Тужилаштву БиХ извјештај против 17 лица због сумње да су од 2020. године, дјелујући као организована криминална група, неовлаштено трговали кокаином на територији БиХ, Србије, Хрватске и Белгије.

Извјештај су поднијели полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Ова лица сумњиче се да су починила кривична дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге, оружја и војне опреме, производима двојне намјене, помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и прања новца.

Ове активности спроведене су у оквиру заједничке акције МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево, које су реализоване према наредбама Суда БиХ, а под надзором и уз координацију Тужилаштва БиХ јуче на подручју општине Соколац и Кантона Сарајево.

Ова акција је резултат још једне истраге у којој су се користили подаци добијени из апликација "Скај" и "Аном", а у сарадњи са полицијским агенцијама Европол и ФБИ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 28.12.2022. 08:37
    Gdje su imena,što ne objavite,da znamo ko su djubrad
Повезане вијести
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    12h 45m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    11h 40m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    6h 28m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    7h 34m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    16h 2m
    0