Podnijet izvještaj Tužilaštvu BiH protiv 17 lica zbog trgovine kokainom

27.12.2022. 17:11
1
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijelo je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 17 lica zbog sumnje da su od 2020. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno trgovali kokainom na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije.

Izvještaj su podnijeli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova lica sumnjiče se da su počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, oružja i vojne opreme, proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i pranja novca.

Ove aktivnosti sprovedene su u okviru zajedničke akcije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane prema naredbama Suda BiH, a pod nadzorom i uz koordinaciju Tužilaštva BiH juče na području opštine Sokolac i Kantona Sarajevo.

Ova akcija je rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija "Skaj" i "Anom", a u saradnji sa policijskim agencijama Evropol i FBI.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Www 28.12.2022. 08:37
    Gdje su imena,što ne objavite,da znamo ko su djubrad
Povezane vijesti
Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH? Kako se dijeli nasljedstvo, odnosno imovina u BiH?
Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 4m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    9h 28m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    7h 43m
    11
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    1h 2m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    9h 22m
    0