Подршка дигитализацији малих и средњих предузећа

13.08.2020. 11:24
0
ИЗВОР: Катера

Компанија м:тел, кроз пројекат м:тел Плејграунд (Playground), у сарадњи са Центром за дигиталну трансформацију Привредне коморе Републике Српске, започела је са реализацијом посебно креираног програма подршке дигитализације малих и средњих предузећа. 

Програм ће кроз различите алате, малим и средњим предузећима омогућити процјену нивоа дигиталне зрелости, едукацију, као и јачање капацитета кроз низ обука које ће припремити и пружити експерти из области дигиталне трансформације. 

- Компанија м:тел већ неколико година уназад, кроз разноврстан спектар пословних рјешења и Плејграунд програм, активно подржава дигитализацију привредних субјеката и технолошки развој заједнице. Сматрамо да је дигитализација пословања неминовност која поспјешује развој иновативних рјешења и повећава конкурентност на тржишту. Посљедњих неколико мјесеци, свједоци смо да су се многи пословни процеси морали брзо прилагодити новонасталој ситуацији, а управо ми можемо својим богатим искуством, капацитетима и знањем да помогнемо да тај процес буде много једноставнији, бржи и ефикаснији - изјавио је поводом ове сарадње Срђан Бундало, руководилац Сектора за продају пословних рјешења у компанији м:тел.

Дигитализација пословних процеса је глобална неминовност која није заобишла ни привреду Републике Српске, због чега се Привредна комора Републике Српске одлучила за оснивање Центра за дигиталну трансформацију који ће служити као сервис привреди у овом процесу и платформа за размјену идеја и рјешења чији је циљ унапређење пословања, усклађивање са захтјевима и трендовима иностраних тржишта, размјена знања и информација у вези са новим технологијама и новим пословним алатима, моделима и рјешењима. 

Директор сектора за економско-правне послове Привредне коморе Републике Српске Драгана Кокот такође је изразила задовољство поводом почетка реализације овог програма.

- Сарадња са водећим пословним субјектима у области ИКТ, какво је и компанија м:тел, гаранција је успјеха и институционалне и системске подршке малим и средњим предузећима, иновативним идејама и креативним рјешењима која треба повезати и на тај начин створити базу знања и практичних искустава који ће служити трансформацији наше привреде и бољим условима за развој друштва знања - истакла је Кокотова.

Имајући у виду све већу улогу дигиталне трансформације у привреди, како на глобалном тако и на локалном нивоу, уколико желите да провјерите ниво дигиталне зрелости вашег предузећа или учествујете у овом пројекту, посјетите страницу playground.mtel.ba, попуните бесплатни упитник и сазнајте који је то најбржи и најједноставнији начин да своје предузеће поведете путем дигиталне трансформације, одговорите изазовима новог доба и останете успјешни у свом пословању.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за одрживи развој Данас је Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва - Дигиталне иновације за од...
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    1h 18m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    1h 23m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    14h 45m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    2h 15m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    13h 18m
    0